Wonen & werken in Maleisie

Wonen en werken in Maleisie is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Maleisie. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Maleisie zoals bijvoorbeeld kuala-lumpur. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Maleisie

Maleisië is een Zuidoost-Aziatisch land met een diverse mix van culturen en religies. Het is een geweldige plek om te wonen en te werken vanwege de vriendelijke mensen, het tropische klimaat, de goede infrastructuur en de betaalbare kosten van levensonderhoud. De Maleisische economie groeit snel, dus er zijn volop kansen op werk in zowel de particuliere als de publieke sector. De regering investeert veel in onderwijs en gezondheidszorg, dus er zijn ook veel mogelijkheden voor mensen met gespecialiseerde vaardigheden of een opleiding. De kwaliteit van het leven in Maleisië is uitstekend, en de kosten van levensonderhoud zijn zeer redelijk. Expats zullen merken dat ze gemakkelijk comfortabel kunnen leven van een bescheiden salaris.

Maleisië is een Zuidoost-Aziatisch land gelegen op het Maleisisch schiereiland en bestaat uit dertien staten. Het land is multi-etnisch en multicultureel, en de meerderheid van de bevolking hangt de islam aan. Maleisië heeft een tropisch klimaat en is begiftigd met natuurlijke rijkdommen zoals olie- en gasreserves, bossen en mineralen. Het toerisme in Maleisië is in de loop der jaren gestaag gegroeid, met KL als een van de meest bezochte steden in Azië. Enkele andere populaire steden in Maleisië zijn George Town, Johor Bahru, Kota Kinabalu, Melaka en Ipoh.

Wat eet men in Maleisie?

Er is veel diversiteit als het gaat om eten in Maleisië. Je vindt er Maleisische, Chinese, Indiase en internationale keukens. Enkele populaire gerechten zijn nasi lemak (een geurig rijstgerecht gekookt met kokosmelk en geserveerd met ikan bilis, pinda's en komkommer), roti canai (een ongezuurd Indiaas platbrood dat vaak wordt geserveerd met dal), ayam masak merah (kip gekookt in een pittige tomatensaus), en char kuey teow (een roerbakgerecht bestaande uit platte rijstnoedels, kokkels, garnalen, taugé, bieslook, en eieren).

Waarom wonen & werken in Maleisie?

Wonen in Maleisië heeft veel voordelen! Om te beginnen zijn de kosten van levensonderhoud relatief laag in vergelijking met andere landen in Zuidoost-Azië. Daarnaast is er veel culturele diversiteit aanwezig in Maleisië, waardoor het een ideale plek is om nieuwe culturen en tradities te leren kennen. Het eten is ook geweldig - je vindt er een grote verscheidenheid aan zowel lokale als internationale keuken opties beschikbaar. Bovendien is Maleisië de thuisbasis van enkele van de mooiste stranden en natuurlijke landschappen in de wereld.

Wat zijn de nadelen?

Er zijn een paar nadelen aan het leven in Maleisië. Een daarvan is de prijs van het levensonderhoud, die aanzienlijk hoger is dan in buurlanden als Indonesië en Vietnam. Een ander nadeel is het gebrek aan vervoersinfrastructuur, waardoor het moeilijk kan zijn om in bepaalde delen van het land te komen. En ten slotte kan het weer een groot deel van het jaar vrij warm en vochtig zijn.

 

Populaire bestemmingen in Maleisie
Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!