Wonen & werken in Myanmar

Wonen en werken in Myanmar is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Myanmar. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Myanmar zoals bijvoorbeeld Yangon. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Myanmar

Er zijn veel verschillende antwoorden op deze vraag, omdat het afhangt van in welk deel van Myanmar u woont en werkt. Over het algemeen gaat het leven er langzamer en zijn de mensen vriendelijker dan in sommige van de meer ontwikkelde landen. De kosten van levensonderhoud zijn ook veel lager, wat zowel goed als slecht kan zijn - het kan prettig zijn om je niet zo druk te hoeven maken over geld, maar het kan ook moeilijk zijn om kwaliteitsgoederen en -diensten te vinden tegen een redelijke prijs. Een ding dat universeel waar is over Myanmar is dat het een zeer divers land is met een rijke cultuur.

Yangon is de populairste stad in Myanmar, gevolgd door Mandalay en Bagan. Yangon staat bekend om zijn koloniale architectuur, levendige markten en ontspannen sfeer. Mandalay is het centrum van de Birmese cultuur, met talrijke tempels en pagodes in het landschap. Bagan ten slotte is een must voor geschiedenisfanaten of tempelliefhebbers - het is een oude stad met meer dan 2.

Wat eet men in Myanmar?

Er is heel veel heerlijks te eten in Myanmar! Enkele van de populairste gerechten zijn mohinga (een vissoep), samosa, kip tikka masala, en naanbrood. Er zijn ook veel verschillende soorten curry's en rijstgerechten om uit te kiezen. En vergeet niet het lokale dessert te proberen - een zoete kleefrijstschotel genaamd khao tom.

Waarom wonen & werken in Myanmar?

Als u in Myanmar woont, kunt u een fascinerende mix van culturen en tradities ervaren. Van de prachtige tempels en pagodes tot de vriendelijke bevolking en het heerlijke eten, er is veel te ontdekken in dit prachtige land. Myanmar is ook een geweldige plek om te wonen als u meer wilt leren over boeddhisme of meditatie, want er zijn veel tempels en retraites waar u dat kunt doen. Bovendien zijn de kosten van levensonderhoud in Myanmar zeer betaalbaar, waardoor het een geweldige optie is voor mensen met een budget. Al met al is het leven in Myanmar een verrijkende en unieke ervaring die u nooit zult vergeten.

Wat zijn de nadelen?

Er zijn verschillende nadelen aan het leven in Myanmar. De belangrijkste zijn de volgende: 1. Beperkte gezondheidszorg en medische faciliteiten: Er is een beperkt aantal ziekenhuizen en medische klinieken in Myanmar, wat betekent dat degenen die dringend medische hulp nodig hebben, die misschien niet kunnen krijgen. Bovendien is de kwaliteit van de beschikbare gezondheidszorg vaak slecht. 2. Slechte infrastructuur: De wegen en andere infrastructuur in Myanmar zijn vaak in slechte staat, wat reizen moeilijk en onaangenaam kan maken. Ook het gebrek aan betrouwbare elektriciteit en watervoorziening kan het dagelijks leven bemoeilijken. 3. Politieke instabiliteit: Sinds de onafhankelijkheid heeft Myanmar veel politieke instabiliteit gekend, met talloze regeringswisselingen en militaire coups.

 

Populaire bestemmingen in Myanmar
Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!