Wonen & werken in Nepal

Wonen en werken in Nepal is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Nepal. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Nepal zoals bijvoorbeeld Kathmandu. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Nepal

Leven en werken in Nepal heeft vele aspecten die het een interessante en unieke ervaring maken. Ten eerste is het landschap absoluut adembenemend. In Nepal liggen enkele van de mooiste bergen ter wereld, waaronder de Everest, en als je hier woont, word je elke dag wakker met adembenemend natuurschoon. De mensen in Nepal zijn ook ongelooflijk vriendelijk en gastvrij, wat het een geweldige plek maakt om te wonen. U zult merken dat iedereen die u ontmoet bereid is u te helpen en alles in het werk stelt om het u naar de zin te maken. Natuurlijk zijn er ook enkele uitdagingen aan het leven in Nepal. Een van de grootste is het klimaat, dat extreem kan zijn.

Nepal heeft een aantal steden die populair zijn bij toeristen en reizigers. Kathmandu, de hoofdstad, is verreweg de populairste bestemming in Nepal. Met zijn eeuwenoude geschiedenis, levendige cultuur en vele dingen die er te zien en te doen zijn, is het geen wonder dat Kathmandu voor veel bezoekers bovenaan de lijst staat. Andere populaire steden in Nepal zijn Pokhara, Lumbini, Daman en Gorkha. Elk van deze bestemmingen heeft iets unieks te bieden, of het nu gaat om prachtige landschappen, religieuze betekenis, of outdoor-activiteiten. Er is werkelijk voor elk wat wils in Nepal.

Wat eet men in Nepal?

Dal bhat tarkari is een typisch Nepalees gerecht. Dit gerecht bestaat uit rijst, dal (linzen), en tarkari (een groentecurry). momo is een ander populair Nepalees gerecht, een soort knoedel gemaakt van meel, water en zout. Het is vaak gevuld met vlees of groenten. Vleesgerechten zijn ook populair in Nepal, waaronder kip, varkensvlees, rundvlees en lamsvlees. Enkele veel voorkomende nagerechten in Nepal zijn chaku (melk gezoet met suiker), ladoo (gemaakt van tarwebloem, suiker, geklaarde boter of ghee, kardemompoeder), en jalebi (een gefrituurd gebakje gedrenkt in suikersiroop).

Waarom wonen & werken in Nepal?

Er zijn veel voordelen aan het leven in Nepal, zoals de natuurlijke schoonheid, de rijke cultuur en de vriendelijke bevolking. Nepal is een ingesloten land dat in het zuiden en westen grenst aan India, in het noorden aan China en in het oosten aan Bhutan. Het land heeft een gevarieerd landschap met bergen, valleien, rivieren en oerwouden. Nepal telt meer dan 100 etnische groepen en dialecten. De meerderheid van de bevolking (ongeveer 80%) volgt het hindoeïsme, terwijl ongeveer 11% het boeddhisme aanhangt. De Nepalese taal wordt door ongeveer 90% van de bevolking gesproken. Engels wordt ook veel gesproken. Nepal is een arm land, maar de bevolking is zeer gastvrij en gastvrij.

Wat zijn de nadelen?

De nadelen van het leven in Nepal zijn dat het een zeer arm land is en dat er weinig infrastructuur is. De criminaliteit is er ook hoog, en basisvoorzieningen zoals elektriciteit en stromend water zijn er vaak niet. Daarnaast is er veel politieke instabiliteit en leeft de meerderheid van de bevolking onder de armoedegrens.

 

Populaire bestemmingen in Nepal
Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!