Wonen & werken in Slovenië

Wonen en werken in Slovenië is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Slovenië. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Slovenië zoals bijvoorbeeld Ljubljana. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Slovenië

Slovenië is een klein, groen land in Midden-Europa. De hoofdstad is Ljubljana en de officiële taal is Sloveens. Slovenië grenst aan Kroatië, Bosnië en Herzegovina, Montenegro, Kosovo, en Italië Slovenië heeft een bevolking van ongeveer 2 miljoen mensen en de munteenheid is de euro. Het klimaat varieert afhankelijk van de regio, maar over het algemeen is het koel tot mild in de zomer en koud in de winter Werken in Slovenië kan een zeer aangename ervaring zijn, aangezien de balans tussen werk en privéleven goed is en er veel mogelijkheden zijn om in je vrije tijd van de buitenlucht te genieten.

Ljubljana is de hoofdstad en de grootste stad van Slovenië. Er wonen 275.000 mensen in de stad zelf en meer dan 1 miljoen in het grootstedelijk gebied. Maribor is de op een na grootste stad van Slovenië met ongeveer 116.000 inwoners. Kranj is de derde grootste stad van Slovenië met ongeveer 57.000 inwoners. Celje is de vierde stad van Slovenië met ongeveer 50.000 inwoners. Novo Mesto is de vijfde grootste stad van Slovenië met ongeveer 38.000 inwoners. Andere steden in Slovenië zijn Ptuj (27.626 inw.), Domžale (26.744 inw.), Kamnik (25.000 inw.

Wat eet men in Slovenië?

De keuken van Slovenië is een mengeling van de invloeden van de omringende landen. Het deelt veel gerechten met Italië in het westen, Oostenrijk en Hongarije in het noorden, en Kroatië in het zuiden. Er zijn ook enkele unieke Sloveense gerechten.

Waarom wonen & werken in Slovenië?

Enkele van de voordelen van wonen in Slovenië zijn de ligging in het hart van Europa, de uitstekende infrastructuur, het gematigde klimaat, het gevarieerde landschap en de goed opgeleide bevolking. Slovenië ligt op het kruispunt van Centraal-Europa, Zuidoost-Europa en de Middellandse Zee, waardoor het een ideale locatie is voor bedrijven en toeristen. De infrastructuur van het land is uitstekend, met moderne snelwegen, spoorwegen, luchthavens en zeehavens. Het klimaat is gematigd met gemiddelde temperaturen tussen 18 en 25 graden Celsius (64 tot 77 graden Fahrenheit), en het landschap is gevarieerd met bergen, bossen, meren en rivieren. De bevolking is goed opgeleid met een hoog percentage afgestudeerden.

Wat zijn de nadelen?

Het is waar dat Slovenië een relatief onbekend land is, maar dat wil niet zeggen dat het aan charme ontbreekt. In feite heeft het leven in Slovenië veel voordelen. Om te beginnen zijn de kosten van levensonderhoud vrij laag in vergelijking met andere West-Europese landen. Bovendien is de Sloveense gezondheidszorg uitstekend en gratis voor alle inwoners. En laten we ook het adembenemende landschap niet vergeten - van glooiende heuvels en wijngaarden tot alpiene bossen en glinsterende meren, er is geen tekort aan natuurlijke schoonheid in dit kleine land. Maar zoals elke plaats, heeft het leven in Slovenië ook zijn schaduwkanten. Een van de grootste klachten van expats is het gebrek aan nachtleven en dingen te doen in de avonden.

 

Populaire bestemmingen in Slovenië
Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!