Wonen & werken in Tsjechië

Wonen en werken in Tsjechië is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Tsjechië. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Tsjechië zoals bijvoorbeeld Brno. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Tsjechië

Er zijn een heleboel leuke dingen aan wonen en werken in Tsjechië! Om te beginnen zijn de kosten van levensonderhoud er relatief laag in vergelijking met andere West-Europese landen. Dit betekent dat je er heel comfortabel kunt leven zonder veel geld uit te geven. Daarnaast heeft Tsjechië een zeer sterke economie en is het de thuisbasis van veel internationale bedrijven. Dit maakt het een ideale plek om te werken als je op zoek bent naar goede carrièremogelijkheden. De Tsjechische Republiek staat ook bekend om zijn hoge levenskwaliteit. Het wordt zelfs regelmatig uitgeroepen tot een van de beste landen ter wereld om in te wonen. De mensen hier zijn warm en vriendelijk, en er is altijd wel iets te beleven - of het nu een kunstfestival, muziekconcert of cultureel evenement is.

De Tsjechische Republiek heeft een lange en rijke geschiedenis, die teruggaat tot de Middeleeuwen. De hoofdstad, Praag, is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Europa. Andere populaire steden in de Tsjechische Republiek zijn Brno, Cesky Krumlov, Karlovy Vary, en Plzen. Praag staat bekend om zijn kastelen, bruggen, musea en kerken. Karlovy Vary is een kuuroord met vele therapeutische bronnen. Cesky Krumlov staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is bekend om zijn goed bewaarde middeleeuwse architectuur. Plzen is de thuisbasis van de beroemde Pilsner Urquell brouwerij.

Wat eet men in Tsjechië?

De Tsjechische Republiek heeft een gevarieerde keuken die de geschiedenis weerspiegelt. Er zijn veel regionale gerechten, maar enkele van de populairste zijn varkensvlees met knoedels, koolrolletjes en aardappelpannenkoeken. Veel Tsjechische gerechten zijn gebaseerd op eenvoudige, stevige ingrediënten die in de regio gebruikelijk zijn. Varkensvlees is een populair ingrediënt, net als aardappelen en knoedels. Kool is ook een basisingrediënt, dat vaak wordt gebruikt in soepen of als onderdeel van een gerecht zoals koolrolletjes. Bier is ook populair in Tsjechië, en er zijn veel brouwerijen in het hele land.

Waarom wonen & werken in Tsjechië?

Er zijn veel voordelen aan wonen in Tsjechië, zoals het prachtige landschap, de rijke geschiedenis en cultuur, en de sterke economie. De Tsjechische Republiek is een prachtig land met een verscheidenheid aan landschappen, van de bergen van het Sudetenland tot de glooiende heuvels van Moravië. Het heeft een rijk cultureel erfgoed, dat teruggaat tot de dagen van het Heilige Roomse Rijk, en is de thuisbasis van vele wereldberoemde kunstenaars, muzikanten en schrijvers. De Tsjechische Republiek heeft ook een sterke economie, met een lage werkloosheid en veel buitenlandse investeringen. Praag, de hoofdstad, is een van de populairste toeristische bestemmingen in Europa en staat bekend om zijn architectuur, kunstgalerijen en musea.

Wat zijn de nadelen?

De nadelen van het leven in Tsjechië zijn: - De kosten van levensonderhoud zijn relatief hoog. - De kwaliteit van het leven is lager dan in sommige andere West-Europese landen. - Er is veel bureaucratie en administratieve rompslomp die het leven moeilijk kunnen maken. - Het openbaar vervoer is niet zo goed als in sommige andere landen. - De gezondheidszorg is niet zo goed als in sommige andere landen.

 

Populaire bestemmingen in Tsjechië
Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!