Emigreren naar Barcelona

De betekenis van emigreren is simpelweg: ‘het vertrek uit een woonplaats, natuurlijke omgeving of land om ergens anders te gaan leven of wonen’. Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om naar Barcelona te emigreren.

Er zijn een paar manieren om naar Barcelona te emigreren. Een manier is om een baan te vinden in Barcelona en een werkvisum aan te vragen. Een andere manier is om te trouwen met een Spaanse burger, of om student te worden aan een Spaanse universiteit. Tenslotte kunt u ook proberen het staatsburgerschap aan te vragen door middel van naturalisatie.

Elk proces heeft zijn eigen eisen, dus het is het beste om van tevoren wat onderzoek te doen om te zien welke optie het beste bij je past. De website van het Spaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken en Samenwerking (www.maec.es) is een goede plek om te beginnen.

Veel succes!

Onze bezoekers aan het woord:

Hallo, ik ben Mees. Ik ben meer dan twee jaar geleden naar Barcelona verhuisd met mijn vrouw en dochter. We vinden het hier geweldig - het weer, de mensen, het eten. Ik voetbal en zwem voor mijn plezier, en breng graag tijd door met mijn familie.

Ik werk in de financiële wereld, wat soms behoorlijk droog kan zijn. Maar het is een baan waarmee ik mijn gezin kan onderhouden, dus ik mag niet echt klagen! In mijn vrije tijd maak ik graag grappen over financiën (wat blijkbaar een hobby van me is).

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.