Emigreren naar Playa del Carmen

De betekenis van emigreren is simpelweg: ‘het vertrek uit een woonplaats, natuurlijke omgeving of land om ergens anders te gaan leven of wonen’. Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om naar Playa del Carmen te emigreren.

Het is niet meer zo makkelijk als vroeger, omdat het gebied van Playa del Carmen de laatste jaren zo populair is geworden. Maar als u vastbesloten bent om te verhuizen, zijn hier een paar dingen die u kunt doen:

  1. Onderzoek de voorwaarden voor emigratie en zorg ervoor dat je aan alle voorwaarden voldoet.
  2. Krijg een baan aangeboden in Playa del Carmen of vestig je daar op een andere manier.
  3. Vraag een verblijfsvergunning aan en begin dan het proces om een werkvergunning te krijgen.
  4. Spaar genoeg geld om de verhuiskosten en de kosten van levensonderhoud voor ten minste zes maanden te dekken.
  5. Verkoop alles wat je bezit en koop of huur een huis in Playa del Carmen zodra je je visum en werkvergunning hebt.

Onze bezoekers aan het woord

Hallo, ik ben Krijn. Ik ben een jaar geleden naar Playa del Carmen verhuisd en getrouwd. Ik heb een zoon die mijn oogappel is. Als ik niet aan het lezen, fietsen, kamperen of voetballen ben, vind ik het leuk om nieuwe manieren te bedenken om mijn vrienden aan het lachen te maken. Het leven is te kort om dingen te serieus te nemen!

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.