Eten en drinken in Bengaluru

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Bengaluru is natuurlijk de gastronomie.

Bengaluru is de op twee na dichtstbevolkte stad van India en is een belangrijk centrum voor informatietechnologie bedrijven. De stad staat ook bekend om zijn culinaire scene, die een verscheidenheid aan eten en drinken biedt voor ieders smaak. In deze blogpost verkennen we een aantal van de beste plekken om te eten en te drinken in Bengaluru.

Of je nu op zoek bent naar een snelle hap of een ontspannen maaltijd, in Bengaluru vind je altijd wel iets van je gading. Dus laten we beginnen!

De meest populaire gerechten in Bengaluru variëren afhankelijk van in welk deel van de stad je bent. Maar de meest populaire gerechten zijn dosa, idli, vada, pav bhaji, kip biriyani, en rasgulla.Het hangt ervan af wat je wilt eten! Er zijn allerlei soorten restaurants in Bengaluru, van budget tot high-end. Je kunt eten vinden voor zo goedkoop als Rs. 50 of zo duur als Rs. 1.000 per persoon.

Als je goedkoop wilt eten, ga dan naar een van de vele lokale dhabas, waar je voor minder dan Rs. 100 een volledige maaltijd kunt krijgen. Of ga naar de vele kraampjes met straatvoedsel die door de stad verspreid staan - voor een paar roepies heb je al een heerlijke maaltijd. Als u op zoek bent naar iets meer luxe, zijn er ook tal van opties beschikbaar. Er zijn tientallen 5-sterrenrestaurants in Bengaluru.

Als je van eten houdt, is Bengaluru de perfecte bestemming voor jou. Met iets om ieders smaakpapillen aan te spreken, is het gemakkelijk om hier iets nieuws en spannends te eten te vinden. Plus, met alle van de verbazingwekkende restaurants, street food kraampjes, en bakkerijen rond de stad, het is altijd gemakkelijk om haar gevoel vers. Ben jij in Bengaluru geweest? Wat was je favoriete culinaire ervaring?

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Engels zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.