Veiligheid in Bengaluru

Is het veilig in Bengaluru voor toeristen en digital nomads? En hoe zit het met de criminaliteit in Bengaluru? Kun je bijvoorbeeld veilig alleen reizen in Bengaluru?

Is het veilig in Bengaluru voor toeristen en digital nomads? Hoe zit het met de criminaliteit in Bengaluru?

Er is geen reden om aan te nemen dat Bengaluru minder veilig is voor toeristen dan elke andere grote stad in India. In feite, met zijn grote bevolking en diverse mix van culturen, kan Bengaluru veiliger zijn dan sommige andere steden. Dat gezegd hebbende, zoals bij elke stad, is het altijd belangrijk om basis voorzorgsmaatregelen te nemen om jezelf te beschermen tegen criminaliteit en oplichting. Hier zijn een paar tips:

- Vermijd 's nachts alleen te lopen. Probeer in drukke gebieden en goed verlichte straten te blijven.

- Wees u bewust van uw omgeving en houd uw bezittingen in de buurt. Laat uw handtas of portefeuille niet achter in een rugzak of losse zak, waar ze gemakkelijk gestolen kunnen worden.

- Als u wordt benaderd door iemand die verdacht of agressief lijkt

Let op: Deze content is ingezonden door een lezer. Doe altijd je eigen research en vraag mogelijk informatie op bij de Nederlandse ambassade voor de laatste updates.

 

 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.