Eten en drinken in Berlijn

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Berlijn is natuurlijk de gastronomie.

Eten en drinken zijn twee van de beste dingen om te doen in Berlijn. De stad staat bekend om zijn geweldige eet- en drinkgelegenheden, en het is dan ook geen verrassing dat er in Berlijn genoeg plekken zijn om te eten en te drinken. Of je nu op zoek bent naar een snelle hap of een sit-down maaltijd, je zult vinden wat je zoekt in Berlijn.

En als het op drank aankomt, heeft de stad alles van biertuinen tot wijnbars. Dus of je nu de lokale keuken wilt proeven of gewoon een leuke tijd wilt hebben, zorg ervoor dat je deze eetgelegenheden en drinkgelegenheden tijdens je verblijf in Berlijn bezoekt. Proost! Currywurst is zeker het meest populaire gerecht in Berlijn. Het is een worstje dat is overgoten met kerrieketchup en het is te vinden bij elk kraampje in de stad. Een ander populair gerecht is Schnitzel. Het is een varkens- of kalfskotelet dat gepaneerd en gefrituurd is. En natuurlijk zou een reis naar Berlijn niet compleet zijn zonder het wereldberoemde bier van de stad te proeven!

Eten in Berlijn kost tussen de € 5 en € 30 per persoon, afhankelijk van het soort restaurant waar u naartoe gaat en wat u bestelt. Als u op zoek bent naar een goedkope maaltijd, kunt u het beste naar een fastfood- of kebabzaak gaan, waar u voor ongeveer € 5 een fatsoenlijke maaltijd kunt krijgen. Als u op zoek bent naar iets chiquers, dan is de gemiddelde prijs voor een maaltijd in een middenklasse restaurant ongeveer € 15.

En als u zich echt wilt uitsloven, zijn er een aantal restaurants in Berlijn die meer dan €30 per persoon vragen.

Als u op zoek bent naar een vakantiebestemming die gericht is op eten, hoeft u niet verder te kijken dan Berlijn. Met zijn overvloed aan unieke en heerlijke gerechten, is er voor elk wat wils. En als je moe wordt van het uit eten gaan, is het gemakkelijk om zelf een maaltijd te bereiden - de meeste appartementen zijn uitgerust met keukens.

Dus of je nu een ervaren kok bent of net begint, Berlijn is de perfecte plek om je liefde voor eten uit te leven.

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Duits zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.