Veiligheid in Berlijn

Is het veilig in Berlijn voor toeristen en digital nomads? En hoe zit het met de criminaliteit in Berlijn? Kun je bijvoorbeeld veilig alleen reizen in Berlijn?

Is het veilig in Berlijn voor toeristen en digital nomads? Hoe zit het met de criminaliteit in Berlijn?

Ja, het is veilig voor toeristen in Berlijn. Sterker nog, volgens de 2016 Global Peace Index, is Duitsland het zesde meest vreedzame land ter wereld. Het rapport noemt factoren zoals een laag moordcijfer en een gebrek aan militaire uitgaven als redenen voor de hoge rangschikking.

Berlijn is een bruisende stad met veel dingen te zien en te doen, dus ik weet zeker dat je een geweldige tijd zult hebben! Wees je gewoon bewust van je omgeving en gebruik je gezond verstand wanneer je in onbekende gebieden reist. Geniet van uw reis!

Let op: Deze content is ingezonden door een lezer. Doe altijd je eigen research en vraag mogelijk informatie op bij de Nederlandse ambassade voor de laatste updates.

 

 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.