Klimaat in Berlijn

Het weer en temperatuur is voor veel mensen een belangrijke factor bij het kiezen van een plek om te wonen en werken. Het klimaat in Duitsland is Seizoensgebonden. 

Bekijk bijvoorbeeld weeronline voor de huidige weersverwachting voor Berlijn voor 14 dagen. Ook zoek je daar makkelijk op wat de  temperatuur in Berlijn gemiddeld is voor een bepaalde maand. 

Op deze manier kijk je van tevoren dus wat de beste reistijd is voor Berlijn. 

Zit jij te twijfelen om remote te werken vanaf Berlijn? Het weer in Berlijn is natuurlijk belangrijk. Op digitalnomad.nl lees jij daarom onze bevindingen over Berlijn weer.

Het klimaat in Berlijn is gematigd en vochtig. De gemiddelde jaartemperatuur ligt rond de 9 graden Celsius (48 graden Fahrenheit), waarbij januari de koudste maand is en juli de warmste. De zomers zijn mild en de winters kunnen behoorlijk koud zijn. De gemiddelde hoeveelheid neerslag bedraagt ongeveer 600 millimeter per jaar, waarbij december de natste maand is en februari de droogste.

De regenval is redelijk gelijkmatig over het jaar verdeeld, met iets meer regen in de maanden juni tot september.

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.