Eten en drinken in Gdansk

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Gdansk is natuurlijk de gastronomie.

Als je op zoek bent naar een stad met een indrukwekkende eet- en drinkscène, dan is Gdansk zeker een bezoek waard. Van restaurants met Michelinsterren tot gezellige pubs, er is hier voor elk wat wils. En vergeet het plaatselijke bier niet - het is een van de beste van Polen! Dus of je nu de historische bezienswaardigheden van de stad bezoekt of gewoon even pauzeert van het sightseeën, zorg ervoor dat je enkele van Gdansk's culinaire hoogstandjes uitprobeert. Je zult niet teleurgesteld zijn!

Er zijn tal van populaire gerechten in Gdansk - het hangt ervan af wat je zoekt! Om te beginnen is de stad bekend om zijn zalm, die je in veel restaurants kunt vinden. Andere visgerechten zijn er ook in overvloed, gezien Gdansk's ligging aan de Oostzee. Als je iets hartigers zoekt, zijn stoofpotten en knoedels ook populaire opties. Wat je ook kiest, je vindt in Gdansk zeker genoeg heerlijke opties!

Het hangt er van af wat je eet. Een broodje kost ongeveer 5-10 zł, een pizza ongeveer 20-30 zł, en een driegangen maaltijd in een restaurant ongeveer 70-100 zł. Als je iets betaalbaarders zoekt, zijn er genoeg Poolse restaurants waar je voor minder dan 50 zł een goede maaltijd kunt krijgen. En als je je wilt uitsloven, zijn er ook tal van leuke restaurants waar je 150 zł of meer aan een maaltijd kunt uitgeven.

Over het geheel genomen is Gdansk een relatief betaalbare stad als het om uit eten gaan gaat. Dus of je nu op zoek bent naar een goedkope lunch of een duur diner, je zult zeker iets vinden dat bij je budget past.

Dus als je op zoek bent naar een paradijs voor fijnproevers, dan is Gdansk de perfecte bestemming. Er is hier voor elk wat wils, dus kom en ontdek alles wat deze geweldige stad te bieden heeft!

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Pools zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.