Kaart Gdansk

Het huidige grondgebied van Gdansk ligt aan de kust van de Baltische Zee. Ze wordt omgeven door de Vistula Lagune in het noorden, en de monding van de Oder in het zuiden. De stad heeft een oppervlakte van 118 vierkante kilometer.

Haar ligging aan de monding van twee bevaarbare rivieren (de Vistula en de Oder), en haar natuurlijke haven en goede infrastructuur, hebben bijgedragen tot de lange geschiedenis van Gdansk's zeehandel. In de loop van de tijd is Gdansk een aantal keren in andere handen overgegaan, maar het is altijd een belangrijk handelscentrum gebleven. Tegenwoordig is het de op twee na grootste stad van Polen en een belangrijke toeristische bestemming.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Gdansk je het beste verblijft! Ga je vooral naar Gdansk om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Gdansk is bijvoorbeeld .

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Gdansk. 

Met behulp van een plattegrond van Gdansk kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.