Eten en drinken in Porto

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Porto is natuurlijk de gastronomie.

Wanneer u Portugal bezoekt, moet u zeker de stad Porto in uw reisschema opnemen. Deze charmante stad ligt aan de noordkust van het land en staat bekend om zijn fantastische eten en wijn. Porto is niet alleen een belangrijke havenstad, maar ook een populaire toeristische bestemming. Hier volgen enkele tips over waar u kunt eten en drinken als u in de stad bent.

De populairste gerechten in Porto variëren, afhankelijk van in welk deel van de stad je je bevindt. Maar over het algemeen kunt u veel zeevruchten verwachten, vooral schelpdieren zoals kokkels en mosselen. Andere favorieten zijn Francesinha, een broodje gemaakt van ham en biefstuk, bedekt met gesmolten kaas en een biersaus; en bolo de arroz, een rijstcake die meestal als dessert wordt geserveerd.

En natuurlijk is een reis naar Porto niet compleet zonder de beroemde portwijn van de regio te proeven!

Het hangt ervan af wat u bedoelt met "eten in Porto" Als u het heeft over uit eten gaan in een restaurant, kost een maaltijd gemiddeld zo'n €15-20. Als u het echter hebt over eten kopen in een kruidenierswinkel of op een markt, dan zijn de prijzen veel betaalbaarder. Je kunt een stevige maaltijd krijgen voor minder dan €10.

Porto is een geweldige stad voor fijnproevers, want er zijn genoeg heerlijke restaurants en cafés om uit te kiezen. Maar het is ook mogelijk om goed te eten met een budget door het verkennen van de levendige markten en kruidenierswinkels van de stad. De lokale bevolking staat bekend om zijn zuinige shoppers, dus zorg ervoor dat u hun voorbeeld volgt!

Als u een liefhebber bent van eten, is Porto de perfecte bestemming voor u. U zult hier iets van uw gading vinden, wat het ook is. De stad heeft een grote verscheidenheid aan restaurants, dus er is zeker voor elk wat wils. En als u in Porto niet kunt vinden wat u zoekt, zijn er genoeg andere steden in Portugal die wel aan uw wensen zullen voldoen. Dus kom en ontdek alles wat dit geweldige land te bieden heeft - inclusief het eten!

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Portugees zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.