Veiligheid in Porto

Is het veilig in Porto voor toeristen en digital nomads? En hoe zit het met de criminaliteit in Porto? Kun je bijvoorbeeld veilig alleen reizen in Porto?

Is het veilig in Porto voor toeristen en digital nomads? Hoe zit het met de criminaliteit in Porto?

Ja! Porto is een ongelooflijk veilige en gastvrije stad voor toeristen. Het is zelfs net uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa voor 2021, dus u kunt er zeker van zijn dat het een must-see bestemming is op uw lijstje.

De mensen in Porto staan bekend als warm en vriendelijk, en u zult veel lokale inwoners vinden die u graag wegwijs maken in de stad. Er zijn ook eindeloos veel restaurants, cafés en bars om van te genieten in de op een na grootste stad van Portugal, dus u zult zich nooit vervelen. Zorg er wel voor dat u uw spullen bij de hand hebt en let op uw omgeving als u 's avonds rondloopt - zoals in elke stad zijn er altijd voorzorgsmaatregelen te nemen.

Let op: Deze content is ingezonden door een lezer. Doe altijd je eigen research en vraag mogelijk informatie op bij de Nederlandse ambassade voor de laatste updates.

 

 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.