Kaart Porto

Porto is een prachtige stad in het noorden van Portugal. De schilderachtige ligging aan de rivier de Douro maakt het tot een van de populairste toeristische bestemmingen van het land. De kaart van Porto toont een stad die door de rivier in tweeën wordt gedeeld. Het bovenste deel van de stad heet Ribeira en is de thuisbasis van vele historische bezienswaardigheden en attracties.

Het lager gelegen deel heet Gaia en staat bekend om zijn stranden en de productie van portwijn. Beide delen van de stad zijn met elkaar verbonden door een reeks bruggen, waardoor Porto gemakkelijk bereikbaar is voor bezoekers. Dus of u nu op zoek bent naar de geschiedenis van Porto of gewoon wilt genieten van het prachtige landschap, bekijk zeker de kaart van Porto!

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Porto je het beste verblijft! Ga je vooral naar Porto om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Porto is bijvoorbeeld Baixa.

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Porto. 

Met behulp van een plattegrond van Porto kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.