Eten en drinken in Sofia

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Sofia is natuurlijk de gastronomie.

Als je van plan bent om naar Sofia, Bulgarije te reizen, dan wil je weten wat de beste plekken zijn om te eten en te drinken. Deze stad heeft veel te bieden op het gebied van culinaire hoogstandjes, dus je zult niet willen missen op het proberen van een aantal van de lokale specialiteiten. Lees verder voor onze gids met de beste restaurants en bars in Sofia. Smakelijk eten!

De populairste gerechten in Sofia zijn beslist de traditionele Bulgaarse gerechten. Enkele van de bekendste zijn: Kyufte (een soort gehaktschotel), Tarator (een koude komkommersoep), shopska salade (een salade gemaakt met tomaten, komkommers, ui en Feta kaas) en banitsa (een gebakje gemaakt met eieren, melk, en kaas).

Sofia is echter een kosmopolitische stad en er zijn restaurants die allerlei soorten voedsel uit de hele wereld serveren. U vindt er dus zowat alle soorten voedsel waarnaar u op zoek bent.

Als je een krap budget hebt, kun je al met 10 dollar per dag rondkomen. Maar als u wilt eten als een inwoner, moet u rekenen op ongeveer 30 dollar per dag aan eten. De prijzen zullen variëren, afhankelijk van waar u eet en wat u bestelt, maar dat zou u een algemeen idee moeten geven van wat u kunt verwachten.

Als je van eten houdt, is Sofia de perfecte bestemming voor jou. Deze stad heeft iedereen wel iets te bieden, van internationale gerechten tot traditionele Bulgaarse gerechten. Met zijn levendige sfeer en gastvrije bevolking is Sofia een paradijs voor fijnproevers. Heb je al kans gezien om iets te proeven van het heerlijke eten dat deze stad te bieden heeft?

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Bulgaars zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.