Klimaat in Sofia

Het weer en temperatuur is voor veel mensen een belangrijke factor bij het kiezen van een plek om te wonen en werken. Het klimaat in Bulgarije is Seizoensgebonden. 

Bekijk bijvoorbeeld weeronline voor de huidige weersverwachting voor Sofia voor 14 dagen. Ook zoek je daar makkelijk op wat de  temperatuur in Sofia gemiddeld is voor een bepaalde maand. 

Op deze manier kijk je van tevoren dus wat de beste reistijd is voor Sofia. 

Zit jij te twijfelen om remote te werken vanaf Sofia? Het weer in Sofia is natuurlijk belangrijk. Op digitalnomad.nl lees jij daarom onze bevindingen over Sofia weer.

Sofia heeft een gematigd continentaal klimaat, dat wordt beïnvloed door het bergachtige terrein in het westen en het grote gebied van vlaktes in het oosten. De stad kent hete zomers en koude winters. De neerslag is tamelijk gelijkmatig over het jaar verdeeld.

De gemiddelde zomertemperatuur is ongeveer 24 graden Celsius (75 graden Fahrenheit), terwijl de gemiddelde wintertemperatuur ongeveer 1 graad Celsius (33 graden Fahrenheit) bedraagt. Tijdens de wintermaanden valt er in Sofia gewoonlijk een behoorlijke hoeveelheid sneeuw.

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.