Kaart Sofia

Het centrum van de stad wordt gemarkeerd door het parlementsgebouw, terwijl in de omgeving ambassades en dure hotels te vinden zijn. In het oosten ligt het Nationaal Paleis van Cultuur, dat een groot concertgebouw en een uitgebreid theaterdistrict huisvest. Ten zuiden van het parlementsgebouw ligt Lozenets, de ambassadewijk van Sofia, terwijl in het westen Banishora en Orlov de meest luxueuze woonwijken zijn.

Ten noordwesten van het parlement ligt Boyana met zijn UNESCO werelderfgoed - Boyana kerk. Ten slotte vindt men in het noordoosten van Sofia het Slatina Park en de zakenwijk Serdika Center.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Sofia je het beste verblijft! Ga je vooral naar Sofia om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Sofia is bijvoorbeeld Oborishhe.

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Sofia. 

Met behulp van een plattegrond van Sofia kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.