Eten en drinken in Wroclaw

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Wroclaw is natuurlijk de gastronomie.

Als u op zoek bent naar een leuke en interessante stad om wat tijd in door te brengen, kijk dan niet verder dan Wroclaw. Deze bruisende Poolse stad is de thuisbasis van tal van geweldige restaurants en bars, waardoor het de perfecte bestemming is voor liefhebbers van eten en drinken. Lees verder voor onze topkeuzes voor waar te eten en te drinken in Wroclaw!

Er zijn veel heerlijke gerechten om uit te kiezen in Wroclaw, maar de populairste lijken toch wel pierogi, czernina (eendenbloed soep), en kiełbasa te zijn. Natuurlijk zijn er nog veel meer heerlijke opties, dus het hangt er maar net vanaf waar je zin in hebt. Wat u ook besluit te eten, zorg ervoor dat u ervan geniet - eten is tenslotte een van de beste dingen aan reizen!

Je kunt in Wroclaw voor ongeveer 10 zloty een goedkope maaltijd vinden. In veel restaurants krijg je dan een bord pierogi, of knoedels. Als u op zoek bent naar iets chiquers, moet u rekenen op zo'n 30 - 40 zloty per persoon.

Liefhebbers van eten vinden in Wroclaw de perfecte bestemming, want er is voor ieders smaakpapillen wel iets te vinden. Van de traditionele Poolse keuken tot internationale restaurants, u vindt hier een verscheidenheid aan smaken. En vergeet de heerlijke lokale ambachtelijke bieren niet - probeer er zeker een paar tijdens je verblijf!

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Pools zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.