Kaart Bengaluru

De kaart van Bengaluru is fascinerend om te zien. Aan de ene kant heb je de bruisende metropool, vol met hoogbouw en drukke straten. Aan de andere kant heb je het relaxte stadslandschap, met zijn met bomen omzoomde lanen en rustige parken.

Maar wat de kaart van Bengaluru echt uniek maakt, is zijn geschiedenis. Deze stad heeft door de jaren heen veel meegemaakt, van het feit dat ze door verschillende keizerrijken werd geregeerd tot het feit dat ze in meerdere delen werd opgedeeld. En dat alles wordt weerspiegeld in haar geografie.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Bengaluru je het beste verblijft! Ga je vooral naar Bengaluru om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Bengaluru is bijvoorbeeld Ejipura.

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Bengaluru. 

Met behulp van een plattegrond van Bengaluru kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.