Kaart Berlijn

De kaart van Berlijn ziet er uit als een normale kaart, behalve dat hij zwart-wit is en er geen mensen op staan. Alleen maar een heleboel kleine zwarte lijnen die elkaar kruisen. Als je je ogen dichtknijpt, lijkt het een beetje op een spinnenweb. En als je heel goed kijkt, kun je zien dat de stad in twee delen is verdeeld: oost en west. Maar maak je geen zorgen, de muur die hen vroeger scheidde is al lang verdwenen.

Tegenwoordig is Berlijn één grote (zij het nog steeds enigszins verdeelde) stad vol geschiedenis, cultuur en nachtleven. Dus als je ooit behoefte hebt aan een goed feestje of wat Feldschlösschen bier, bekijk dan zeker de kaart van Berlijn

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Berlijn je het beste verblijft! Ga je vooral naar Berlijn om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Berlijn is bijvoorbeeld Friedrichshain.

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Berlijn. 

Met behulp van een plattegrond van Berlijn kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.