Kaart Kiev

Kiev is de hoofdstad van Oekraïne, gelegen in het noordelijke centrale deel van het land aan de rivier de Dnjepr. De stad telt 2,8 miljoen inwoners en heeft een oppervlakte van 668 vierkante kilometer. Kiev is een belangrijk vervoersknooppunt en een populaire toeristische bestemming.

Het centrum van de stad wordt gekenmerkt door een groot Onafhankelijkheidsplein, dat wordt omringd door overheidsgebouwen en monumenten. De meest prominente bezienswaardigheid in Kiev is de Sint-Sofiakathedraal met gouden koepel, die in 1037 werd gebouwd. Andere opmerkelijke monumenten zijn het klooster Kyiv-Pechersk Lavra, de Sint-Andrieskerk en het Mariyinskipaleis.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Kiev je het beste verblijft! Ga je vooral naar Kiev om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Kiev is bijvoorbeeld .

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Kiev. 

Met behulp van een plattegrond van Kiev kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.