Kaart Madrid

Als hoofdstad van Spanje is Madrid een grote en bruisende stad die veel te bieden heeft. Op de kaart van Madrid zie je dat de stad verdeeld is in een aantal verschillende wijken, elk met een eigen uniek karakter. Het centrum van de stad herbergt veel van de beroemdste bezienswaardigheden en attracties, terwijl de omliggende wijken een meer ontspannen levenstempo bieden.

Er zijn in Madrid veel groene ruimten om van te genieten, en ook een bruisend nachtleven. Of je nu de geschiedenis en cultuur van Spanje wilt verkennen of gewoon de sfeer van een bruisende metropool wilt opsnuiven, Madrid heeft voor elk wat wils.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Madrid je het beste verblijft! Ga je vooral naar Madrid om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Madrid is bijvoorbeeld Carabanchel.

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Madrid. 

Met behulp van een plattegrond van Madrid kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.