Kaart Melbourne

De kaart van Melbourne ziet eruit als een raster met veel kruisende straten en lanen. De CBD ligt in het centrum en wordt omringd door een aantal voorsteden. Melbourne werd in 1835 gesticht door John Batman en is uitgegroeid tot de tweede stad van Australië met het grootste inwonertal. De stad herbergt een diverse bevolking en viert een scala aan culturen.

Melbourne staat ook bekend om zijn sportcultuur, met evenementen als de Melbourne Cup die internationale aandacht trekken.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Melbourne je het beste verblijft! Ga je vooral naar Melbourne om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Melbourne is bijvoorbeeld Parkville.

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Melbourne. 

Met behulp van een plattegrond van Melbourne kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.