Kaart Tartu

De plattegrond van Tartu lijkt op een typisch Europees stadsgezicht. Het heeft een mengeling van oude en nieuwe gebouwen, en het ligt aan de oever van een rivier. De universiteit van Tartu is een van de oudste universiteiten van Europa, dus er staan nogal wat historische gebouwen in het centrum van de stad.

Tartu is ook de thuisbasis van enkele grote techbedrijven, zoals Taxify en TransferWise. Dit heeft de laatste jaren geleid tot een toestroom van jonge professionals, wat de stad een jeugdigere vibe heeft gegeven. Over het geheel genomen is Tartu een charmante en gastvrije stad die iedereen iets te bieden heeft.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Tartu je het beste verblijft! Ga je vooral naar Tartu om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Tartu is bijvoorbeeld .

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Tartu. 

Met behulp van een plattegrond van Tartu kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.