Veiligheid in Bangkok

Is het veilig in Bangkok voor toeristen en digital nomads? En hoe zit het met de criminaliteit in Bangkok? Kun je bijvoorbeeld veilig alleen reizen in Bangkok?

Is het veilig in Bangkok voor toeristen en digital nomads? Hoe zit het met de criminaliteit in Bangkok?

Ja, het is veilig voor toeristen in Bangkok.

Het grootste risico voor toeristen in Bangkok is beroofd te worden of het slachtoffer te worden van oplichterij. Er zijn voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen om uzelf te beschermen, zoals het niet meenemen van grote hoeveelheden contant geld of het dragen van opzichtige sieraden. U moet zich ook bewust zijn van uw omgeving en wantrouwig staan tegenover iedereen die probeert bevriend met u te raken of aanbiedt u ergens mee te helpen.

Over het algemeen is Bangkok een relatief veilige stad en gewelddadige criminaliteit komt niet vaak voor. Toch moet u zich altijd bewust zijn van uw omgeving en de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om uzelf veilig te houden.

Let op: Deze content is ingezonden door een lezer. Doe altijd je eigen research en vraag mogelijk informatie op bij de Nederlandse ambassade voor de laatste updates.

 

 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.