Wonen & werken in Australie

Wonen en werken in Australie is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Australie. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Australie zoals bijvoorbeeld Melbourne. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Australie

Bedankt voor de vraag! Het is geweldig om te horen van iemand die geïnteresseerd is in wonen en werken in Australië. Hier volgt een beetje over hoe het is om Down Under te wonen en te werken. Het eerste wat je opvalt aan Australiërs is dat ze heel vriendelijk en extravert zijn. Ze houden van gezelligheid, of het nu op het strand is, bij de barbie (barbecue) of gewoon gezellig met vrienden. Dit maakt werken in Australië erg leuk - je hebt altijd wel iemand om mee te praten en er is altijd wel iets te doen. Natuurlijk werken Australiërs ook hard. Ze staan erom bekend zeer productief en efficiënt te zijn, vooral als het erom gaat buiten dingen gedaan te krijgen.

Er zijn veel populaire steden in Australië, elk met zijn eigen unieke attracties en aantrekkingskracht. Enkele van de populairste zijn Sydney, Melbourne, Brisbane, Perth, Adelaide en Gold Coast. Elke stad heeft bezoekers iets anders te bieden, of het nu gaat om prachtige stranden en uitzichten op zee, een kosmopolitische levensstijl of een relaxte sfeer. Sydney is de dichtstbevolkte stad van Australië en staat bekend om zijn iconische bezienswaardigheden, zoals het Opera House en de Harbour Bridge. Het is een bruisende stad met een geweldig nachtleven, restaurants en winkels, en het is ook de thuisbasis van enkele van de beste stranden van Australië.

Wat eet men in Australie?

In Australië vind je een grote variëteit aan gerechten, zowel de traditionele als de moderne keuken. Enkele van de populairste gerechten zijn vleespastei, saucijzenbroodjes, fish and chips, gebraden lamsvlees, kipcurry en gebarbecuede biefstuk. Australische restaurants serveren ook internationale gerechten zoals Thais eten, Indiaas eten, Italiaans eten en Japans eten.

Waarom wonen & werken in Australie?

Er zijn veel voordelen aan het leven in Australië, zoals een hoge levensstandaard, heerlijk weer en een breed scala aan vrijetijdsactiviteiten. Australiërs genieten ook van gratis gezondheidszorg en een sterke economie. Bovendien is Australië een zeer divers land, met mensen van over de hele wereld die er hun thuis van maken.

Wat zijn de nadelen?

Volgens sommigen zijn de nadelen van het leven in Australië de afstand tot de rest van de wereld, de kleinere oppervlakte in vergelijking met andere landen, en de vaak onstabiele weersomstandigheden. Anderen zouden kunnen zeggen dat de Australische gezondheidszorg niet zo goed is als die in andere ontwikkelde landen, of dat de kosten van levensonderhoud relatief hoog zijn. Weer anderen zouden het gebrek aan natuurlijke hulpbronnen en de kwetsbaarheid voor aardbevingen en tsunami's als nadelen van Australië kunnen noemen. Tenslotte zouden sommigen kunnen aanvoeren dat het strikte immigratiebeleid van Australië het voor sommige mensen moeilijk maakt om naar Australië te verhuizen.

 

Populaire bestemmingen in Australie
Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!