Wonen & werken in Litouwen

Wonen en werken in Litouwen is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Litouwen. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Litouwen zoals bijvoorbeeld . Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Litouwen

Litouwen is een Noordoost-Europees land dat in het noorden grenst aan de Baltische Zee en Zweden, in het zuiden aan Letland, in het oosten aan Wit-Rusland en in het westen aan Polen. Vilnius is de hoofdstad en de grootste stad. De officiële taal is het Litouws, dat door ongeveer 95% van de bevolking wordt gesproken. Russisch wordt ook veel gesproken. Engels wordt steeds populairder, maar nog steeds niet zo wijdverbreid. De munteenheid is de euro. Litouwen heeft een gematigd klimaat met gemiddelde temperaturen die variëren van -5 graden Celsius in de winter tot 19 graden Celsius in de zomer. Er zijn vier verschillende seizoenen en het hele jaar door valt er veel regen.

Kaunas, Vilnius en Klaipeda zijn de populairste steden in Litouwen. Kaunas is de op een na grootste stad van Litouwen en de historische hoofdstad van het land. Het staat bekend om zijn goed bewaarde oude stad, het Nationaal Museum van Litouwen en het 9e-eeuwse kasteel van Kaunas. Vilnius is de hoofdstad en grootste stad van Litouwen. Het is een universiteitsstad met een bruisend nachtleven en een sterk cultureel leven. De oude stad staat vol met kerken, musea en paleizen, terwijl de nieuwere wijken de thuisbasis zijn van grandioze openbare gebouwen en moderne winkelcentra.

Wat eet men in Litouwen?

Litouwen heeft een grote verscheidenheid aan voedsel te bieden, afhankelijk van in welke regio u zich bevindt. In de hoofdstad Vilnius kun je een verscheidenheid aan internationale gerechten vinden, maar ook traditionele Litouwse gerechten. Populaire Litouwse gerechten zijn cepelinai (zeppelinvormige knoedels van aardappel en gemalen vlees), kugelis (aardappelpudding), en koude bietensoep Als u naar de kust reist, zijn zeevruchten ook een populaire optie, waaronder Oostzeeharing, paling, kabeljauw en zalm. In landelijke gebieden zijn meer rustieke gerechten verkrijgbaar, zoals "bosbakewells", taarten gemaakt van paddestoelen of bessen die uit de omliggende bossen zijn geplukt.

Waarom wonen & werken in Litouwen?

Enkele van de voordelen van het leven in Litouwen zijn de sterke economie, de lage kosten van levensonderhoud, de rijke geschiedenis en cultuur, en het heerlijke weer. Litouwen ligt in het hart van Europa en heeft een sterke economie met lage kosten van levensonderhoud. Het land biedt een overvloed aan culturele bezienswaardigheden, waaronder kerken, forten en paleizen. En het weer is mild met vier seizoenen die over het algemeen vrij aangenaam zijn.

Wat zijn de nadelen?

Er zijn een paar nadelen aan het wonen in Litouwen. In de winter kan het er behoorlijk koud zijn, en er is niet veel zonlicht tijdens de wintermaanden. Bovendien zijn er niet veel arbeidsmogelijkheden in Litouwen, dus het kan moeilijk zijn om werk te vinden. Tot slot zijn de kosten van levensonderhoud in Litouwen relatief hoog in vergelijking met andere Oost-Europese landen.

 

Populaire bestemmingen in Litouwen
Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!