Wonen & werken in Vilnius

Wonen & werken in Vilnius, Litouwen als digital nomad, wie wilt dat nou niet? Remote werken in Litouwen wordt steeds populairder. Op deze pagina delen wij ervaringen van andere digital nomads in Vilnius en geven we je tips om er de beste tijd van te maken.

Beoordeling

3.62/5 (Rank #104)

Gezinsvriendelijkheid

Internet

27 Mbps (avg)

Temperatuur (gemiddeld)

Onbekend

Luchtkwaliteit

Onbekend

Veiligheid

Redelijk

Rassentolerantie

Goed

Inkomsten niveau

Engels niveau

Redelijk

Begaanbaarheid

Heel goed

Verkeersveiligheid

Redelijk

Gezelligheid

Redelijk

Gratis WIFI in de stad

Heel goed

Airconditioning

Redelijk

Vrije meningsuiting

Goed

LGBTQ+ vriendelijk

Slecht

Levenskwaliteit

Goed

Plezier

Heel goed

Luchtvochtigheid

Onbekend

Leefkosten

Criminaliteit

Onbekend

Opleidingsniveau

Hoog

Opstart score

Redelijk

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Vrede

Onbekend

Ziekenhuizen

Heel goed

Nachtleven

Redelijk

Werkplekken

Onbekend

Vriendelijk voor buitenlanders

Litouws

Vriendelijk voor vrouwen

Redelijk

Digital Nomad Data

Continent

Europa

Gemiddelde reistijd

4 dagen

Internet snelheid

27 Mbps (avg)

Weer

Seizoengebonden

Electriciteit

Europese Type C plug

Beste buurt om in te verblijven

Southern Vilnius

Tip geven

Nee

Betalen met kaart

nee, alleen geld

Beste coworking plek

Onbekend

Digital Nomad Guide

Kraanwater

Veilig om te drinken

Bezoekers terugkeer %

9 %

Populatie

BBP per hoofd

14707 USD / jaar

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Religieuze overheid

Religieus

Huurplatformen

Onbekend

Beste luchtvaartmaatschappij

Ryanair

Internationale luchthaven

Onbekend

Levenskosten in Vilnius

Levensonderhoud Digital Nomad

2,189USD / maand

Levensonderhoud gezin

/ maand

1 kamer studio (centrum)

473USD/ maand

Hotel (gem. prijs/maand)

1022 USD / maand

Airbnb appartement (gem. prijs/maand)

1,592USD / maand

Hotel (gem. prijs/nacht)

48USD / nacht

Airbnb appartement (gem. prijs/nacht)

52USD / nacht

Cost of Living

Levensonderhoud expat

1,343USD / maand

Levensonderhoud local

765USD / maand

Coworking kosten

212USD / maand

Avondmaaltijd

8,58 USD

Coca-Cola (0.3L)

1,78 USD

Koffie

2,37 USD

Bier (0.5L)

3,79 USD

Reviews

Meike
Lees verder
Na eerst 2 weekjes op een werkvakantie te zijn geweest in Vilnius direct besloten om voor langere tijd erheen te vertrekken. Ik woon inmiddels dus al bijna een jaar in Vilnius en heb daar zeker geen spijt van. Er is een leuke digital nomad community hier en er zijn genoeg gelijkgestemden om in je vrije tijd leuke dingen mee te ondernemen.
Thomas
Lees verder
Ik heb ongeveer een maand gewoond en gewerkt als digital nomad in Vilnius. Het was echt een fantastische ervaring om in deze stad tijdelijk de kunnen wonen en werken. Doordeweeks goed kunnen werken in een leuke co-working en In de weekenden heb ik genoten van alle mooie bezienswaardigheden in Vilnius en de nabije omgeving.
Anne
Lees verder
Ik was vorige maand voor 2 weken op workation in Vilnius. Wat een top plek om te verblijven! Ik had een leuke co working plek gevonden vlakbij mijn hotel en heb daar veel leuke mensen ontmoet, waar ik in de avonden en in de weekenden uitstapjes mee heb gemaakt.

Ben jij in Vilnius, Litouwen geweest?

Deel je ervaring met ons!

Veel gestelde vragen

De lokale bevolking in Litouwen spreekt Litouws. Het Engels niveau is over het algemeen Redelijk.

Enkele goede voorbeelden van Digital Nomad banen die je in Vilnius kunt uitvoeren zijn:

  • Online trainer
  • Digital advertising,
  • Webdesigner
  • Copywriter
  • Vertaler
  • Video Editor
  • Social Media Manager

 

Eigenlijk alle banen waarvoor je niet plaatsafhankelijk bent en dus ook makkelijk vanuit Vilnius kunt doen.

Vilnius is de hoofdstad van Litouwen en het is een prachtige stad met een rijke geschiedenis. De stad ligt in het zuidoosten van het land en telt meer dan een half miljoen inwoners. De stad heeft veel universiteiten, musea, theaters en parken. Er zijn veel voordelen aan wonen en werken in Vilnius. De kosten van levensonderhoud zijn laag in vergelijking met andere Europese steden, de infrastructuur is modern en goed ontwikkeld, de gezondheidszorg is uitstekend, en er zijn veel arbeidsmogelijkheden. Vilnius is ook een geweldige plek om een gezin groot te brengen. De stad heeft uitstekende scholen, veel groene ruimtes waar kinderen kunnen spelen en een gezonde levensstijlcultuur. 

Binnenkort vullen wij de bestemmingen in de buurt aan.

Er zijn heel weinig banken in Nederland die je een hypotheek willen geven om een huis te kopen in het buitenland. 

Banken willen geen risico lopen met een onderpand in het buitenland waar ze geen zicht op hebben. En dus zullen Nederlandse banken niet snel een hypotheek verstrekken voor een huis in het buitenland.

Je kunt het eventueel proberen bij een grote bank met filialen in het buitenland. En anders kun je proberen een hypotheek af te sluiten in Litouwen zelf

TIP: zoek altijd een hypotheekadviseur die ervaring heeft in Litouwen en op de hoogte is van de regels van het kopen van een huis in Vilnius.

Er zijn veel voordelen aan wonen en werken in Vilnius, maar er zijn ook een paar nadelen. Een van de nadelen is dat de kosten van levensonderhoud relatief hoog zijn, vooral in vergelijking met andere steden in Oost-Europa. Bovendien kan het weer in de wintermaanden behoorlijk koud en somber zijn. En ten slotte is de infrastructuur in Vilnius niet zo ontwikkeld als in andere Europese hoofdsteden zoals Parijs of Londen. Dit kan het soms moeilijk maken om u te verplaatsen. 

Leven, wonen en werken in Vilnius

Overweeg je om te gaan wonen en werken in Vilnius? Lees dan hier wat Vilnius allemaal biedt voor jou als digital nomad! 

 

Bereid je zeker goed voor! Ga bijvoorbeeld eerst een naar Vilnius voor een korte (werk)vakantie en kijk hoe het je bevalt. Wat vind je van het eten? Zijn er goede co working plekken waar je prettig kunt werken? Bevalt het klimaat je? En hoe vriendelijk ervaar je de cultuur in Litouwen? Allemaal belangrijke factoren die het leven, wonen en werken in Vilnius prettig maken!

En heb je na een goede eerste ervaring besloten dat je langer wilt blijven? Super! Op naar de volgende stap: welke zaken moet ik regelen in Nederland? En natuurlijk ook niet onbelangrijk: een woonruimte in Vilnius vinden. Een appartement of huis huren voor de langere termijn betekent meestal dat je ook goedkoper kunt wonen. Het is dus zeker de moeite waard om dit goed uit te zoeken.

Tot slot nog een leuk random feitje over deze nomad bestemming.

Volgens verschillende historische bronnen is de naam van Vilnius, de hoofdstad van Litouwen, afgeleid van de Litouwse woorden voor "rivier" (vilnia) en "stad" (miestas). Vilnius wordt dan ook meestal vertaald als "Stad van de [rivier] Wilia". Wetenschappers suggereren echter dat het bijvoeglijk naamwoord in het Oud-Litouws voor de rivier Wilia eigenlijk vilnotas was in plaats van vilnias, wat betekent dat een correctere afleiding zou zijn: "Stad aan de [rivier] Wilia". Hoe dan ook, Vilnius is gedurende een groot deel van zijn geschiedenis in de volksmond zowel "Stad van de Wilia" als gewoon "Vilna" genoemd.

Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Andere landen

Spanje

Portugal

Vietnam

Indonesië

© 2023 digitalnomad.nl