Eten en drinken in Vilnius

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Vilnius is natuurlijk de gastronomie.

Als er iets is waar Vilnius goed in is, dan is het wel eten en drinken. Waar je ook ronddwaalt in de stad, je vindt er een overvloed aan plaatsen om lekker te eten of een paar koude achterover te slaan. Hier zijn een paar van onze favoriete plekken om bij te tanken (of af te koelen) in Vilnius. Proost!

De populairste gerechten in Vilnius zijn waarschijnlijk verschillende soorten gebak, waaronder šakotis (een soort wafel), kremas (slagroomtaart), en raguolis (een soort donut). Een ander populair gerecht is cepelinai (zeppelins)-grote gekookte aardappelknoedels gevuld met gehakt en geserveerd met een zure roomsaus.

De kosten van eten in Vilnius hangen van een paar factoren af, zoals het soort restaurant dat je kiest en de menu-artikelen die je bestelt. Gemiddeld kun je echter rekenen op ongeveer EUR 10 - 20 per persoon voor een maaltijd in een restaurant uit de middenklasse. Houd er rekening mee dat de prijzen voor het avondeten hoger kunnen liggen dan voor de lunch of het ontbijt. Als je een budget hebt, zijn er genoeg betaalbare eetgelegenheden waar je voor minder dan EUR 10 een stevige maaltijd kunt krijgen. Kijk bijvoorbeeld eens in de plaatselijke cafés of broodjeszaken in Litouwen. Je kunt ook goedkope maaltijden vinden op veel markten in de stad. Vilnius staat bekend om zijn ruime keuze aan vers en lekker eten, dus het maakt niet uit wat je besteld. Je zult niet teleurgesteld zijn!

Dus als je een foodie bestemming zoekt, moet Vilnius hoog op je lijst staan. Met zo'n verbazingwekkende verscheidenheid aan restaurants en keukens in de aanbieding, vindt iedereen vast wel iets wat hem of haar bevalt. En vergeet niet enkele van de plaatselijke specialiteiten te proberen - je zult er geen spijt van krijgen!

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Litouws zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.