Emigreren naar Vilnius

De betekenis van emigreren is simpelweg: ‘het vertrek uit een woonplaats, natuurlijke omgeving of land om ergens anders te gaan leven of wonen’. Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om naar Vilnius te emigreren.

Je hebt geluk! Vanaf 2019 heeft Litouwen een nieuw en verbeterd programma voor burgers van geselecteerde landen om een tijdelijke verblijfsvergunning te verdienen. De website Imigracija heeft alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Er zijn een paar belangrijke vereisten:

Je moet een geldig paspoort uit je land van herkomst hebben; Je moet een ziektekostenverzekering hebben die je dekt terwijl je in Litouwen bent; Je moet een bewijs hebben van financiële middelen om jezelf tijdens je verblijf in Litouwen te kunnen onderhouden. Dit kan in de vorm van contant geld, reischeques, of een brief van een instelling die betaling garandeert (zoals van een werkgever); Je mag geen strafrechtelijke veroordelingen hebben.

Onze bezoekers aan het woord:

Ik ben Lieke, 32 jaar oud. Ik ben nu iets meer dan twee jaar getrouwd en we zijn een jaar en drie maanden geleden naar Vilnius verhuisd. Mijn zoon is hier in Litouwen geboren. We wonen met veel plezier in deze mooie stad omringd door zoveel lieve mensen.

Ik bezoek graag musea, wandel door de historische stad, ga joggen of doe aan joga in het park. Elke dag ben ik dankbaar voor de zegeningen van het leven: mijn geweldige familie en vrienden, goede gezondheid en de kans om op zo'n interessante plek te wonen.

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.