Kaart Vilnius

Vilnius is de hoofdstad van Litouwen en zijn grootste stad, met een bevolking van 574.622 mensen. Vilnius ligt in het zuidoosten van het land en is na Riga de grootste stad in de Baltische staten. De kaart van Vilnius toont een compact centraal gebied, omringd door voorsteden en platteland.

Het zuidoostelijke deel van de stad staat bekend als Nieuwe Stad (Naujamiestis), die in het begin van de 19de eeuw ontwikkeld werd als onderdeel van tsaristische Russische plannen om de stad uit te breiden. De Oude Stad (Senamiestis), ondertussen, ligt ten westen van de Nieuwe Stad en vertoont een mengeling van gotiek, renaissance, barok en neoklassiek.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Vilnius je het beste verblijft! Ga je vooral naar Vilnius om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Vilnius is bijvoorbeeld Southern Vilnius.

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Vilnius. 

Met behulp van een plattegrond van Vilnius kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.