Wonen & werken in Roemenië

Wonen en werken in Roemenië is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Roemenië. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Roemenië zoals bijvoorbeeld Brasov. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Roemenië

Roemenië is een land in het zuidoosten van Europa. Het grenst aan de Zwarte Zee, Bulgarije, Oekraïne, Moldavië en Hongarije. De hoofdstad van Roemenië is Boekarest Het terrein van Roemenië bestaat voornamelijk uit glooiende heuvels en vlaktes. Het klimaat is gematigd en kent vier duidelijke seizoenen De Roemenen zijn een vriendelijk en gastvrij volk. Zij zijn trots op hun land en zijn cultuur Roemenië heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het Romeinse Rijk. Vandaag de dag is Roemenië lid van de Europese Unie en de NAVO De economie van Roemenië is gebaseerd op landbouw, industrie, diensten en toerisme.

Een van de meest populaire steden in Roemenië is Boekarest. Deze stad biedt veel geschiedenis en culturele attracties waar bezoekers van kunnen genieten. Daarnaast zijn er veel restaurants en bars waar mensen zich kunnen ontspannen en een leuke tijd kunnen hebben. Een andere populaire bestemming in Roemenië is Brasov. Deze stad ligt in het hart van de Karpaten, en staat bekend om zijn prachtige landschappen en charmante middeleeuwse architectuur. Bezoekers aan Brasov zullen genieten van het verkennen van de kronkelende straatjes van de stad en het bezoeken van de vele musea en historische bezienswaardigheden. Last but not least is Sighisoara een andere must-see bestemming in Roemenië.

Wat eet men in Roemenië?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat Roemenië een verscheidenheid aan traditionele gerechten kent, die afhankelijk zijn van de regio waar u zich bevindt. Enkele populaire Roemeense gerechten zijn echter sarmale (koolrolletjes gevuld met vlees en rijst), mamaliga (een soort maïsmeelpap), en cozonac (een zoet brood dat meestal voor feestdagen wordt gemaakt).

Waarom wonen & werken in Roemenië?

Als je op zoek bent naar een land met veel geschiedenis, mooie uitzichten en vriendelijke mensen, dan zou Roemenië hoog op je lijstje moeten staan. Hier zijn een paar redenen waarom wonen in Roemenië zo'n lonende ervaring kan zijn 1. Je zult nooit uitgekeken raken op het landschap. Van de Karpaten tot de Zwarte Zeekust, Roemenië is vol met prachtige plekken om te verkennen. En omdat het nog relatief onontdekt is door toeristen, heb je de natuur vaak helemaal voor jezelf. 2. Het eten is fantastisch. De Roemeense keuken is een heerlijke mix van Balkan- en Oost-Europese invloeden. Geloof me, je zult hier geen honger lijden! 3`.

Wat zijn de nadelen?

Er zijn een paar nadelen aan het leven in Roemenië, waaronder -De kosten van levensonderhoud kunnen vrij hoog zijn, vooral in de hoofdstad Boekarest. Dit is te wijten aan het feit dat Roemenië om te beginnen al niet een erg goedkoop land is -De misdaadcijfers zijn relatief hoog in Roemenië. Dit geldt vooral in de grotere steden, zoals Boekarest en Timisoara. Er zijn een aantal meldingen van kleine criminaliteit, zoals zakkenrollerij en berovingen -Het openbaar vervoer kan soms zeer onbetrouwbaar zijn.

 

Populaire bestemmingen in Roemenië
Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!