Wonen & werken in Ploiesti

Wonen & werken in Ploiesti, Roemenië als digital nomad, wie wilt dat nou niet? Remote werken in Roemenië wordt steeds populairder. Op deze pagina delen wij ervaringen van andere digital nomads in Ploiesti en geven we je tips om er de beste tijd van te maken.

Beoordeling

3.63/5 (Rank #96)

Gezinsvriendelijkheid

Internet

30 Mbps (avg)

Temperatuur (gemiddeld)

Onbekend

Luchtkwaliteit

Onbekend

Veiligheid

goed

Rassentolerantie

slecht

Inkomsten niveau

Engels niveau

goed

Begaanbaarheid

heel goed

Verkeersveiligheid

redelijk

Gezelligheid

redelijk

Gratis WIFI in de stad

heel goed

Airconditioning

heel goed

Vrije meningsuiting

goed

LGBTQ+ vriendelijk

slecht

Levenskwaliteit

redelijk

Plezier

slecht

Luchtvochtigheid

Onbekend

Leefkosten

Criminaliteit

Onbekend

Opleidingsniveau

hoog

Opstart score

redelijk

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Vrede

Onbekend

Ziekenhuizen

slecht

Nachtleven

slecht

Werkplekken

Onbekend

Vriendelijk voor buitenlanders

Roemeens

Vriendelijk voor vrouwen

redelijk

Digital Nomad Data

Continent

Europa

Gemiddelde reistijd

-

Internet snelheid

30 Mbps (avg)

Weer

seizoengebonden

Electriciteit

europese Type C plug

Beste buurt om in te verblijven

-

Tip geven

nee

Betalen met kaart

ja

Beste coworking plek

Onbekend

Digital Nomad Guide

Kraanwater

niet veilig om te drinken

Bezoekers terugkeer %

- %

Populatie

BBP per hoofd

9439 USD / jaar

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Religieuze overheid

niet religieus

Huurplatformen

Onbekend

Beste luchtvaartmaatschappij

Tarom

Internationale luchthaven

Onbekend

Levenskosten in Ploiesti

Levensonderhoud Digital Nomad

1,523USD / maand

Levensonderhoud gezin

/ maand

1 kamer studio (centrum)

191USD/ maand

Hotel (gem. prijs/maand)

1581 USD / maand

Airbnb appartement (gem. prijs/maand)

1,471USD / maand

Hotel (gem. prijs/nacht)

74USD / nacht

Airbnb appartement (gem. prijs/nacht)

48USD / nacht

Cost of Living

Levensonderhoud expat

761USD / maand

Levensonderhoud local

328USD / maand

Coworking kosten

79USD / maand

Avondmaaltijd

3,60 USD

Coca-Cola (0.3L)

0,60 USD

Koffie

1,20 USD

Bier (0.5L)

1,80 USD

Reviews

Meike
Lees verder
Na eerst 2 weekjes op een werkvakantie te zijn geweest in Ploiesti direct besloten om voor langere tijd erheen te vertrekken. Ik woon inmiddels dus al bijna een jaar in Ploiesti en heb daar zeker geen spijt van. Er is een leuke digital nomad community hier en er zijn genoeg gelijkgestemden om in je vrije tijd leuke dingen mee te ondernemen.
Thomas
Lees verder
Ik heb ongeveer een maand gewoond en gewerkt als digital nomad in Ploiesti. Het was echt een fantastische ervaring om in deze stad tijdelijk de kunnen wonen en werken. Doordeweeks goed kunnen werken in een leuke co-working en In de weekenden heb ik genoten van alle mooie bezienswaardigheden in Ploiesti en de nabije omgeving.
Anne
Lees verder
Ik was vorige maand voor 2 weken op workation in Ploiesti. Wat een top plek om te verblijven! Ik had een leuke co working plek gevonden vlakbij mijn hotel en heb daar veel leuke mensen ontmoet, waar ik in de avonden en in de weekenden uitstapjes mee heb gemaakt.

Ben jij in Ploiesti, Roemenië geweest?

Deel je ervaring met ons!

Veel gestelde vragen

De lokale bevolking in Roemenië spreekt Roemeens. Het Engels niveau is over het algemeen goed.

Enkele goede voorbeelden van Digital Nomad banen die je in Ploiesti kunt uitvoeren zijn:

  • Online trainer
  • Digital advertising,
  • Webdesigner
  • Copywriter
  • Vertaler
  • Video Editor
  • Social Media Manager

 

Eigenlijk alle banen waarvoor je niet plaatsafhankelijk bent en dus ook makkelijk vanuit Ploiesti kunt doen.

Sommige mensen zouden kunnen zeggen dat het grootste voordeel van wonen en werken in Ploiesti de lage kosten van levensonderhoud zijn. Vergeleken met andere grote steden in Roemenië, zoals Boekarest of Cluj-Napoca, zijn de huren, de boodschappen en de vervoerskosten in Ploiesti veel betaalbaarder. Een ander voordeel van Ploiesti is de ligging. De stad ligt op ongeveer een uur afstand van zowel Boekarest als Brasov, waardoor het een geweldige plek is om te wonen als je zowel dicht bij de stad als bij het platteland wilt zijn. Tot slot zijn er in Ploiesti een aantal grote bedrijven en industrieparken gevestigd, waardoor het een geweldige plek is voor wie op zoek is naar werk. 

Binnenkort vullen wij de bestemmingen in de buurt aan.

Er zijn heel weinig banken in Nederland die je een hypotheek willen geven om een huis te kopen in het buitenland. 

Banken willen geen risico lopen met een onderpand in het buitenland waar ze geen zicht op hebben. En dus zullen Nederlandse banken niet snel een hypotheek verstrekken voor een huis in het buitenland.

Je kunt het eventueel proberen bij een grote bank met filialen in het buitenland. En anders kun je proberen een hypotheek af te sluiten in Roemenië zelf

TIP: zoek altijd een hypotheekadviseur die ervaring heeft in Roemenië en op de hoogte is van de regels van het kopen van een huis in Ploiesti.

Er zijn een paar nadelen aan wonen en werken in Ploiesti. Ten eerste is de stad niet zo kosmopolitisch als sommige andere steden in Roemenië. Dit kan een voor- of een nadeel zijn, afhankelijk van je perspectief. Als je op zoek bent naar een meer internationale ervaring, is Ploiesti misschien niet de ideale stad voor jou. Ten tweede ligt Ploiesti in een vrij landelijk gebied, dus er zijn hier niet zo veel arbeidsmogelijkheden als in sommige grotere steden. Ten slotte zijn de kosten van levensonderhoud in Ploiesti relatief hoog in vergelijking met andere steden in Roemenië. Dus als je een beperkt budget hebt, kun je misschien beter een andere stad overwegen. 

Leven, wonen en werken in Ploiesti

Overweeg je om te gaan wonen en werken in Ploiesti? Lees dan hier wat Ploiesti allemaal biedt voor jou als digital nomad! 

 

Bereid je zeker goed voor! Ga bijvoorbeeld eerst een naar Ploiesti voor een korte (werk)vakantie en kijk hoe het je bevalt. Wat vind je van het eten? Zijn er goede co working plekken waar je prettig kunt werken? Bevalt het klimaat je? En hoe vriendelijk ervaar je de cultuur in Roemenië? Allemaal belangrijke factoren die het leven, wonen en werken in Ploiesti prettig maken!

En heb je na een goede eerste ervaring besloten dat je langer wilt blijven? Super! Op naar de volgende stap: welke zaken moet ik regelen in Nederland? En natuurlijk ook niet onbelangrijk: een woonruimte in Ploiesti vinden. Een appartement of huis huren voor de langere termijn betekent meestal dat je ook goedkoper kunt wonen. Het is dus zeker de moeite waard om dit goed uit te zoeken.

Tot slot nog een leuk random feitje over deze nomad bestemming.

Ploiesti was de eerste stad ter wereld met elektrische straatverlichting. De elektrische verlichting werd op 14 oktober 1884 geïnstalleerd door de Roemeense uitvinder en zakenman Ion Campineanu. De installatie was een onderdeel van een ambitieus project om Boekarest met elektrisch licht te verlichten, dat op 12 oktober van start ging. Het systeem maakte gebruik van een booglamp die boven op een toren in Piata Unirii (Union Square) werd geplaatst, en het werd in die tijd beschouwd als een technisch wonder.

Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Andere landen

Spanje

Portugal

Vietnam

Indonesië

© 2023 digitalnomad.nl