Eten en drinken in Ploiesti

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Ploiesti is natuurlijk de gastronomie.

Niet veel toeristen kennen Ploiesti - en dat is jammer, want deze charmante Roemeense stad heeft bezoekers heel wat te bieden. Van zijn mooie parken en kerken tot zijn uitstekende restaurants en bars, er is voor elk wat wils in Ploiesti. Dus als je in Roemenië bent, maak dan zeker een stop in deze onderschatte stad! Hier zijn enkele van de beste plaatsen om te eten en te drinken in Ploiesti.

Ploiesti is een stad in Roemenië die bekend is om zijn vele restaurants en cafés. De populairste gerechten in Ploiesti zijn onder meeraci de pui (stoofpot met kip), tocaniță cu cartofi (aardappelstoofpot), en sarmale (gevulde koolrolletjes). Een favoriet nagerecht in Ploiesti is papanasi, een gefrituurd deeg gevuld met kaas en jam.

Er zijn nog veel meer heerlijke gerechten om uit te kiezen in Ploiesti, dus vraag zeker even rond of zoek restaurantrecensies op voor je beslist waar je gaat eten. Smakelijk eten! De kosten van eten in Ploiesti hangen van een paar factoren af, o.a. van het soort voedsel dat je eet en waar je het eet. Bijvoorbeeld, als je in een fast food restaurant eet, kost de gemiddelde maaltijd tussen de 10 - 15 lei (EUR 2,50 - 3,75). Eet je echter in een sit-down restaurant, dan kost de gemiddelde maaltijd tussen de 15 - 20 lei (EUR 3,75 - 5,00).

Natuurlijk hangen de kosten ook af van wat je bestelt. Zo zal een hamburger en frietjes in een fast food restaurant uiteraard minder kosten dan een steak in een sit-down restaurant. Dus als je op zoek bent naar een foodie bestemming, dan is Ploiesti de perfecte plaats om heen te gaan. Met voor elk wat wils kun je hier heerlijk eten dat je trek bevredigt.

Ben je al in Ploiesti geweest? Wat was je favoriete gerecht daar?

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Roemeens zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.