Kaart Ploiesti

Ploiesti is de belangrijkste stad en het centrum van de Roemeense petroleumindustrie. De stad ligt in de Prahova vallei, aan de oevers van de Prahova rivier, ongeveer halverwege tussen Boekarest en de Zwarte Zee. Ploiești is een belangrijk spoorwegknooppunt, en heeft ook een groot vliegveld. De economie van de stad is gebaseerd op de olieproductie, lichte industrie, landbouw en dienstverlening.

De stad telt 228.839 inwoners (volkstelling 2011). Ze bestaat uit twee districten (Ploiești Noord en Ploiești Zuid), elk bestuurd door een prefect. Het eerste district is verder verdeeld in zes sectoren.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Ploiesti je het beste verblijft! Ga je vooral naar Ploiesti om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Ploiesti is bijvoorbeeld -.

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Ploiesti. 

Met behulp van een plattegrond van Ploiesti kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.