Emigreren naar Guadalajara

De betekenis van emigreren is simpelweg: ‘het vertrek uit een woonplaats, natuurlijke omgeving of land om ergens anders te gaan leven of wonen’. Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om naar Guadalajara te emigreren.

Er staan je een paar mogelijkheden ter beschikking als je naar Guadalajara in Mexico wilt verhuizen. Je kunt een werkvisum aanvragen, student worden aan een van de plaatselijke universiteiten, of een permanente verblijfsvergunning aanvragen. Elke optie heeft zijn eigen eisen en procedures, dus doe zeker je onderzoek voor je een aanvraag indient.

Als je geïnteresseerd bent in werken in Guadalajara, kun je het beste beginnen door contact op te nemen met de Mexicaanse ambassade of het consulaat in je land. Zij kunnen je advies geven over de specifieke visumvereisten en procedures voor het verkrijgen van een werkvisum. Houd er rekening mee dat het enkele maanden kan duren om een aanvraag voor een werkvisum te verwerken.

Dus begin vroeg als je zeker wilt zijn dat je documenten tijdig gereed zijn.

Onze bezoekers aan het woord:

Ik ben Emma, en ik breng graag tijd door met mijn familie. We zijn net een jaar en een maand geleden naar Guadalajara verhuisd, en het is zo leuk geweest om de stad te leren kennen. Mijn man en ik houden ervan om op zondag verschillende kerken te bezoeken; er zijn hier zoveel mooie kerken! We gaan ook graag wandelen in de dierentuin, of picknicken in een van de vele mooie parken.

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.