Eten en drinken in Guadalajara

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Guadalajara is natuurlijk de gastronomie.

Guadalajara is een levendige en bruisende stad, vol leven en cultuur. Of je nu op zoek bent naar geweldig eten, drinken, of nachtleven, Guadalajara heeft voor elk wat wils. Hier zijn een paar van de beste plekken om te eten en te drinken in Guadalajara.

De populairste gerechten in Guadalajara zijn pozole, birria, en enchiladas. Pozole is een soep gemaakt van hominy maïs en varkensvlees of kip. Birria is een gerecht van schapen- of rundvlees dat gekookt wordt met specerijen en Kidneybonen. Enchiladas zijn tortilla's gevuld met vlees of kaas, en dan overgoten met een chilipepersaus.

In het algemeen is uit eten gaan in Guadalajara heel betaalbaar. Je kunt een fatsoenlijke maaltijd krijgen voor zo weinig als 30 pesos (ongeveer [zb_mp_Tekst],50), en de meeste restaurants hebben menu's met een grote verscheidenheid aan opties die voor elke smaak en elk budget geschikt zijn. Dat gezegd hebbende, zijn er enkele duurdere restaurants waar je aanzienlijk meer aan een maaltijd kunt uitgeven.

Maar zelfs op de duurste plaatsen betaal je waarschijnlijk nog steeds minder dan in een grote stad als New York of Los Angeles. Dus als je op zoek bent naar een goedkope manier om van heerlijk Mexicaans eten te genieten, dan is Guadalajara zeker de plaats om te zijn!

Als je van eten houdt, is Guadalajara de perfecte bestemming voor jou. Het maakt niet uit voor welke soort keuken je in de stemming bent, je kunt het hier vinden. De stad zit vol met geweldige restaurants die elk verlangen zullen stillen. Dus als je de volgende keer een vakantieplek zoekt, overweeg dan Guadalajara - je zult niet teleurgesteld zijn!

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Spaans zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.