Eten en drinken in Athene

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Athene is natuurlijk de gastronomie.

Wat je voorkeuren ook zijn wat eten en drinken betreft, Athene heeft je iets te bieden. Of je nu op zoek bent naar een snelle snack of een driegangenmenu, de mogelijkheden zijn eindeloos. En als je het allemaal wilt wegspoelen met een koud biertje of een glas wijn, dan zul je niet teleurgesteld worden! Dus maak je klaar om de culinaire scene van Athene te verkennen - je zult niet teleurgesteld worden!

De meest populaire gerechten in Athene variëren afhankelijk van in welk deel van de stad je je bevindt. Hoewel elke buurt zijn eigen unieke keuken heeft, zijn moussaka, souvlaki en pastitsio enkele van de meest populaire gerechten. Atheners hebben een sterke liefde voor eten en er is geen tekort aan heerlijke opties om uit te kiezen.

Of je nu op zoek bent naar een stevige maaltijd of iets lichts en verfrissends, in Athene vind je zeker iets naar je smaak. Dus de volgende keer dat je in de stad bent, moet je zeker wat van de plaatselijke keuken proeven. Eten in Athene is niet zo duur als je zou denken. Er zijn veel budgetvriendelijke opties beschikbaar, van fastfood en straatvoedsel tot goedkope taverna's en eethuisjes.

De prijzen liggen meestal lager dan in andere grote Griekse steden, waardoor Athene een betaalbare optie is voor reizigers met een krap budget. In het algemeen kost een maaltijd in een informeel restaurant ongeveer 10 - 15 euro per persoon, terwijl een chiquere eetgelegenheid 15 - 20 euro rekent. Street food en fast food zijn nog goedkoper, met de meeste items kost 5 euro of minder.

En natuurlijk zijn er altijd de alomtegenwoordige gyrokraampjes waar je een heerlijke (en vullende) maaltijd kunt krijgen voor slechts 3 - 4 euro.

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Grieks zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.