Kaart Athens

Wel, de oude stad Athene was beroemd en gebouwd op zeven heuvels. En als je de moderne kaart van Athene bekijkt, zul je zien dat veel van die heuvels er nog steeds zijn. Dus in die zin is de kaart van Athene door de eeuwen heen grotendeels onveranderd gebleven.

Maar daarnaast is de stad sindsdien veel groter geworden dan haar oorspronkelijke grenzen. Vandaag omvat de stad Athene een groot gebied dat zich over een groot deel van Attica uitstrekt - van Glyfada in het zuiden tot Pallini in het noorden, en van Vari in het westen tot Marathon in het oosten. We kunnen dus gerust stellen dat de huidige kaart van Athene heel wat anders is dan haar bescheiden begin!

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Athens je het beste verblijft! Ga je vooral naar Athens om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Athens is bijvoorbeeld NEOΣKOΣMOΣ.

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Athens. 

Met behulp van een plattegrond van Athens kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.