Veiligheid in Athens

Is het veilig in Athens voor toeristen en digital nomads? En hoe zit het met de criminaliteit in Athens? Kun je bijvoorbeeld veilig alleen reizen in Athens?

Is het veilig in Athene voor toeristen en digital nomads? Hoe zit het met de criminaliteit in Athene?

Athene is een veilige stad voor toeristen. Kleine misdaden zoals zakkenrollen en tasjesroof komen voor, dus het is belangrijk om de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen te nemen (laat je spullen niet onbewaakt achter in drukke gebieden, let op je omgeving als je 's nachts reist). Over het algemeen is Athene echter een zeer veilige plaats voor bezoekers.

De grootste bedreiging voor toeristen zijn de hitte en de blootstelling aan de zon; zorg ervoor dat u voldoende drinkt en zonnecrème gebruikt wanneer u de stad tijdens de zomermaanden verkent.

Let op: Deze content is ingezonden door een lezer. Doe altijd je eigen research en vraag mogelijk informatie op bij de Nederlandse ambassade voor de laatste updates.

 

 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.