Eten en drinken in Belgrado

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Belgrado is natuurlijk de gastronomie.

Ben je ooit in Belgrado geweest? Zo niet, dan mis je wat heerlijk eten en drinken! Deze stad heeft veel te bieden als het gaat om eten en uitgaan, dus of je nu op zoek bent naar een lekkere maaltijd of een avondje uit in de stad, Belgrado is zeker de moeite waard om te bekijken. Hier zijn enkele van de beste plekken om te eten en te drinken in deze bruisende stad.

Er zijn zoveel heerlijke gerechten in Belgrado, dat het moeilijk is om er maar een paar uit te kiezen! Enkele van de populairste gerechten zijn Ćevapi (hartig gehakt gegrild op spiesjes), Burek (een pasteitje gevuld met kaas, vlees of groenten), en Cevapcici (kleine gegrilde worstjes). Maar echt, je kunt niet fout gaan met iets op het menu - Servisch eten is allemaal fantastisch!

Het kost tussen de en per persoon om in een restaurant in Belgrado te eten, afhankelijk van wat je bestelt. Als u op zoek bent naar goedkoop eten, zijn er genoeg plekken waar u voor minder dan een vullende maaltijd kunt krijgen. Maar als je op zoek bent naar iets luxueuzers, wees dan bereid om iets meer te betalen.

Belgrado is de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan restaurants waar je van alles kunt krijgen, van de traditionele Servische keuken tot Thais eten. Er is voor elk wat wils, en met prijzen vanaf is uit eten in Belgrado een redelijk betaalbare optie. Zorg er wel voor dat je de prijzen vergelijkt voordat je een definitieve beslissing neemt, want sommige restaurants vragen meer dan andere.

Of je nu een foodie bent die op zoek is naar nieuwe en spannende gerechten om te proberen of gewoon zin hebt in wat goede oude thuiskeuken, Belgrado heeft voor elk wat wils. Deze stad laat haar gemakkelijk fris aanvoelen, dus zorg ervoor dat je hongerig komt! Ben jij in Belgrado geweest? Wat was je favoriete gerecht?

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Servisch zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.