Kaart Belgrado

Belgrado ligt in het zuidoosten van Europa, aan de oevers van de rivieren Sava en Donau. De stad heeft een lange geschiedenis, die teruggaat tot de tijd van het Romeinse Rijk. Vandaag de dag is het een bruisende metropool met een bevolking van meer dan 1,7 miljoen mensen.

De kaart van Belgrado is vrij eenvoudig - het is in wezen een rasterpatroon met een paar grote wegen die er doorheen lopen. De stad is verdeeld in verschillende wijken, elk met zijn eigen unieke karakter en smaak. Enkele van de populairste wijken zijn Stari Grad (de oude stad), Dorćol, Savamala en Vračar.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Belgrado je het beste verblijft! Ga je vooral naar Belgrado om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Belgrado is bijvoorbeeld .

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Belgrado. 

Met behulp van een plattegrond van Belgrado kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.