Eten en drinken in Ivano Frankivsk

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Ivano Frankivsk is natuurlijk de gastronomie.

Ivano-Frankivsk is een stad met veel karakter. Sommigen zeggen misschien te veel karakter. Het is een van die plaatsen waar je niet anders kunt dan door zijn unieke charme naar binnen getrokken worden, ook al is dat niet altijd de prettigste ervaring. Hoewel er in Ivano-Frankivsk veel te doen en te zien is, is een van de belangrijkste attracties de eetcultuur.

Of je nu op zoek bent naar de traditionele Oekraïense keuken of iets meer buiten de gebaande paden, je vindt er altijd wel iets te eten dat je naar meer doet verlangen. Dus als je ooit in Ivano-Frankivsk bent, zorg er dan voor dat je je tegoed doet aan alles wat deze stad te bieden heeft - inclusief haar heerlijke eten!

Er zijn veel lekkere gerechten in Ivano-Frankivsk, maar enkele van de populairste zijn varenyky met aardappelen en paddestoelen, kip Kiev, en Kreple. Elk van deze gerechten is erg smakelijk en zal zeker elk gehemelte tevreden stellen. Bovendien zijn ze allemaal gemakkelijk te maken, zodat je ze thuis met gemak kunt namaken. Geniet ervan!

De kosten van levensonderhoud in Ivano-Frankivsk zijn relatief laag in vergelijking met andere steden in Oekraïne. Bovendien zijn er een aantal betaalbare eetgelegenheden in de stad. De precieze kosten van eten hangen echter af van je individuele budget en eetgewoonten. Zo kan een bescheiden maaltijd in een restaurant ongeveer 50 UAH (ongeveer EUR 2) kosten, terwijl een meer uitgebreide maaltijd meer dan 200 UAH (ongeveer EUR 8) kan kosten.

Als je thuis kookt, kun je verwachten dat je minder uitgeeft - boodschappen voor een week lang maaltijden kosten ongeveer 300 - 400 UAH (EUR 12 - 16). Natuurlijk hangt dit ook af van de soorten levensmiddelen die je koopt.

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Oekraïens zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.