Wonen & werken in Ivano Frankivsk

Wonen & werken in Ivano Frankivsk, Oekraïne als digital nomad, wie wilt dat nou niet? Remote werken in Oekraïne wordt steeds populairder. Op deze pagina delen wij ervaringen van andere digital nomads in Ivano Frankivsk en geven we je tips om er de beste tijd van te maken.

Beoordeling

3.61/5 (Rank #112)

Gezinsvriendelijkheid

Internet

22 Mbps

Temperatuur (gemiddeld)

Onbekend

Luchtkwaliteit

Onbekend

Veiligheid

Goed

Rassentolerantie

Slecht

Inkomsten niveau

Heel laag

Engels niveau

Slecht

Begaanbaarheid

Heel goed

Verkeersveiligheid

Redelijk

Gezelligheid

Slecht

Gratis WIFI in de stad

Redelijk

Airconditioning

Redelijk

Vrije meningsuiting

Redelijk

LGBTQ+ vriendelijk

Slecht

Levenskwaliteit

Redelijk

Plezier

Slecht

Luchtvochtigheid

Onbekend

Leefkosten

Criminaliteit

Onbekend

Opleidingsniveau

Hoog

Opstart score

Slecht

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Vrede

Onbekend

Ziekenhuizen

Slecht

Nachtleven

Redelijk

Werkplekken

Onbekend

Vriendelijk voor buitenlanders

Oekraïens

Vriendelijk voor vrouwen

Slecht

Digital Nomad Data

Continent

Europa

Gemiddelde reistijd

3 dagen

Internet snelheid

22 Mbps

Weer

Seizoensgebonden

Electriciteit

Europese Type C plug

Beste buurt om in te verblijven

Tip geven

Nee

Betalen met kaart

ja

Beste coworking plek

Onbekend

Digital Nomad Guide

Kraanwater

Nee

Bezoekers terugkeer %

%

Populatie

BBP per hoofd

2099 USD / jaar

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Religieuze overheid

Niet religieus

Huurplatformen

Onbekend

Beste luchtvaartmaatschappij

Ukraine international

Internationale luchthaven

Onbekend

Levenskosten in Ivano Frankivsk

Levensonderhoud Digital Nomad

835USD / maand

Levensonderhoud gezin

euro 704 / maand

1 kamer studio (centrum)

73USD/ maand

Hotel (gem. prijs/maand)

693 USD / maand

Airbnb appartement (gem. prijs/maand)

/ maand

Hotel (gem. prijs/nacht)

32USD / nacht

Airbnb appartement (gem. prijs/nacht)

26USD / nacht

Cost of Living

Levensonderhoud expat

419USD / maand

Levensonderhoud local

169USD / maand

Coworking kosten

73USD / maand

Avondmaaltijd

2USD

Coca-Cola (0.3L)

1USD

Koffie

1USD

Bier (0.5L)

1USD

Reviews

Meike
Lees verder
Na eerst 2 weekjes op een werkvakantie te zijn geweest in Ivano Frankivsk direct besloten om voor langere tijd erheen te vertrekken. Ik woon inmiddels dus al bijna een jaar in Ivano Frankivsk en heb daar zeker geen spijt van. Er is een leuke digital nomad community hier en er zijn genoeg gelijkgestemden om in je vrije tijd leuke dingen mee te ondernemen.
Thomas
Lees verder
Ik heb ongeveer een maand gewoond en gewerkt als digital nomad in Ivano Frankivsk. Het was echt een fantastische ervaring om in deze stad tijdelijk de kunnen wonen en werken. Doordeweeks goed kunnen werken in een leuke co-working en In de weekenden heb ik genoten van alle mooie bezienswaardigheden in Ivano Frankivsk en de nabije omgeving.
Anne
Lees verder
Ik was vorige maand voor 2 weken op workation in Ivano Frankivsk. Wat een top plek om te verblijven! Ik had een leuke co working plek gevonden vlakbij mijn hotel en heb daar veel leuke mensen ontmoet, waar ik in de avonden en in de weekenden uitstapjes mee heb gemaakt.

Ben jij in Ivano Frankivsk, Oekraïne geweest?

Deel je ervaring met ons!

Veel gestelde vragen

De lokale bevolking in Oekraïne spreekt Oekraïens. Het Engels niveau is over het algemeen Slecht.

Enkele goede voorbeelden van Digital Nomad banen die je in Ivano Frankivsk kunt uitvoeren zijn:

  • Online trainer
  • Digital advertising,
  • Webdesigner
  • Copywriter
  • Vertaler
  • Video Editor
  • Social Media Manager

 

Eigenlijk alle banen waarvoor je niet plaatsafhankelijk bent en dus ook makkelijk vanuit Ivano Frankivsk kunt doen.

Wonen en werken in Ivano Frankivsk heeft een aantal voordelen. Ten eerste ligt de stad in een prachtige omgeving, genesteld in de uitlopers van de Karpaten. Ten tweede heeft de stad een zeer sterk cultureel erfgoed en herbergt zij een aantal historische monumenten en bezienswaardigheden. Ten derde zijn de kosten om hier te wonen en te werken relatief laag in vergelijking met andere steden in Oekraïne of elders in Europa. Ten vierde heeft Ivano Frankivsk een uitstekende infrastructuur, met goede vervoersverbindingen en een scala aan voorzieningen. Ten slotte zijn de mensen die hier wonen en werken vriendelijk en gastvrij, waardoor het een geweldige plek is om zich te vestigen of zaken te doen. 

Binnenkort vullen wij de bestemmingen in de buurt aan.

Er zijn heel weinig banken in Nederland die je een hypotheek willen geven om een huis te kopen in het buitenland. 

Banken willen geen risico lopen met een onderpand in het buitenland waar ze geen zicht op hebben. En dus zullen Nederlandse banken niet snel een hypotheek verstrekken voor een huis in het buitenland.

Je kunt het eventueel proberen bij een grote bank met filialen in het buitenland. En anders kun je proberen een hypotheek af te sluiten in Oekraïne zelf

TIP: zoek altijd een hypotheekadviseur die ervaring heeft in Oekraïne en op de hoogte is van de regels van het kopen van een huis in Ivano Frankivsk.

Nadelen van werken in Ivano Frankivsk Er zijn verschillende nadelen aan het werken in Ivano Frankivsk. Ten eerste zijn de kosten van levensonderhoud hoog. Deze stad is niet zo betaalbaar als andere steden in Oekraïne. Ten tweede is er een gebrek aan doorgroeimogelijkheden. Veel mensen die in Ivano Frankivsk werken, voelen zich vastzitten in hun huidige functie zonder hoop op promotie. Ten derde is er veel concurrentie op de arbeidsmarkt. Hoewel er veel banen beschikbaar zijn, is de concurrentie voor posities hoog. Ten slotte kan de stad behoorlijk stressvol en snel zijn. Als u op zoek bent naar een ontspannende plek om te werken, dan is Ivano Frankivsk misschien niet de beste keuze. 

Leven, wonen en werken in Ivano Frankivsk

Overweeg je om te gaan wonen en werken in Ivano Frankivsk? Lees dan hier wat Ivano Frankivsk allemaal biedt voor jou als digital nomad! 

 

Bereid je zeker goed voor! Ga bijvoorbeeld eerst een naar Ivano Frankivsk voor een korte (werk)vakantie en kijk hoe het je bevalt. Wat vind je van het eten? Zijn er goede co working plekken waar je prettig kunt werken? Bevalt het klimaat je? En hoe vriendelijk ervaar je de cultuur in Oekraïne? Allemaal belangrijke factoren die het leven, wonen en werken in Ivano Frankivsk prettig maken!

En heb je na een goede eerste ervaring besloten dat je langer wilt blijven? Super! Op naar de volgende stap: welke zaken moet ik regelen in Nederland? En natuurlijk ook niet onbelangrijk: een woonruimte in Ivano Frankivsk vinden. Een appartement of huis huren voor de langere termijn betekent meestal dat je ook goedkoper kunt wonen. Het is dus zeker de moeite waard om dit goed uit te zoeken.

Tot slot nog een leuk random feitje over deze nomad bestemming.

Ivano-Frankivsk Oblast is een regio in het westen van Oekraïne. Het is op 15 maart 1939 ontstaan uit de oostelijke helft van de oblast Drohobych en de zuidelijke helft van de oblast Stanislav. De stad Ivano-Frankivsk is het administratieve centrum van de oblast, evenals van de omliggende Ivano-Frankivsk Raion. De stad ligt aan de rivier de Prut en is omgeven door bergen, waaronder de berg Hoverla, die met 2.061 meter het hoogste punt van Oekraïne is.

Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Andere landen

Spanje

Portugal

Vietnam

Indonesië

© 2023 digitalnomad.nl