Eten en drinken in Katowice

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Katowice is natuurlijk de gastronomie.

Als je ooit in Katowice, Polen bent en op zoek bent naar een goede plek om te eten of te drinken, zoek dan niet verder! Deze stad heeft voor elk wat wils, van pizza en hamburgers tot traditioneel Pools eten. Of je nu voor zaken of voor je plezier in Katowice bent, het is belangrijk te weten waar de beste restaurants en bars zijn.

Gelukkig heeft deze stad voor elk wat wils, van pizza en hamburgers tot traditioneel Pools eten. Als het gaat om populaire gerechten in Katowice, hangt het er echt vanaf wat je zoekt. Ben je in de stemming voor iets hartigs en vullends, ga dan voor een pierogi - er gaat niets boven een Poolse knoedel, vooral als die gepaard gaat met wat zuurkool en paddestoelen.

Heb je trek in iets zoets, probeer dan de beroemde Żywiec cake - het is een met porterbier doordrenkte sponscake die gewoon hemels is. En natuurlijk zou geen maaltijd in Katowice compleet zijn zonder wat Zapiekanka.

De kosten van eten in Katowice hangen van een paar factoren af, waaronder je eetlust en wat voor soort eten je zoekt. Voor wie een stevige trek heeft, zijn er voldoende vullende opties verkrijgbaar tegen redelijke prijzen. En voor wie iets meer luxe zoekt zijn er ook verschillende uitstekende restaurants die aan je eetwensen tegemoet komen.

Dus, of je nu een budget hebt of je wilt uitsloven, de kosten van eten in Katowice zijn beslist betaalbaar.

Als je van eten houdt, is Katowice de perfecte bestemming voor jou. Er is hier voor elk wat wils, van de internationale keuken tot traditionele Poolse gerechten. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook nog tal van heerlijke desserts om uit te kiezen. Dus waar wacht je nog op? Boek nu je tickets en kom alles ontdekken wat Katowice te bieden heeft!

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Pools zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.