Eten en drinken in Lima

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Lima is natuurlijk de gastronomie.

Als je op zoek bent naar een culinair avontuur, dan is Lima de perfecte plek om je weg te eten en te drinken. Van ceviche en pisco sours tot alpaca steak en chicha morada, er is geen tekort aan heerlijke dingen om te proberen in de hoofdstad van Peru. En geloof ons, je zult ze allemaal willen proberen. Hier is een gids met een aantal van de beste plekken om te eten en te drinken in Lima. Smakelijk eten!

De Peruaanse keuken wordt steeds populairder over de hele wereld, en dat is niet voor niets! Enkele van de populairste gerechten in Lima zijn ceviche, lomo saltado, en arroz con pollo.

Elk van deze gerechten heeft zijn eigen unieke smaken en ingrediënten die de Peruaanse keuken zo speciaal maken. Als je ooit het geluk hebt om Lima te bezoeken, zorg er dan voor dat je zoveel mogelijk van deze heerlijke gerechten probeert!

Als je op zoek bent naar goedkoop eten, dan is Lima de plek waar je moet zijn. Je kunt er een stevige maaltijd krijgen voor minder dan USD, en je zelfs te buiten gaan aan een lekker diner voor minder dan . Natuurlijk variëren de prijzen, afhankelijk van waar je heen gaat en wat je bestelt, maar over het algemeen is Lima behoorlijk betaalbaar als het op eten aankomt.

Dus ga je gang en geniet van alle heerlijke Peruaanse gerechten die je hartje begeert! Lima is een paradijs voor fijnproevers en het zou moeilijk zijn om hier niet iets van je gading te vinden. De verscheidenheid van de keuken is verbazingwekkend, dus of u nu op zoek bent naar ceviche of sushi, een kom soep of een steak, Lima heeft het voor u.

Met zo'n eclectische mix van restaurants, cafés en straatverkopers, is er echt voor elk wat wils in deze stad - alles weggespoeld met een heerlijke pisco sour natuurlijk!

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Spaans zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.