Kaart Lima

De kaart van Lima lijkt op een kruising tussen een legpuzzel en een schilderij van Salvador Dali. Als u op zoek bent naar rechte lijnen en geordende straten, dan zult u die hier niet vinden. De straten slingeren en kronkelen, vlechten en lussen zich in een schijnbaar willekeurige manier terug. Maar er is eigenlijk een methode voor de waanzin.

Elk district is aangelegd in een spinnenwebpatroon, met loodrechte straten die uitstralen vanaf een centraal plein. Dit ontwerp maakt het gemakkelijk om je te verplaatsen zonder te verdwalen, want waar je ook bent, je bent nooit meer dan een paar straten van een hoofdstraat verwijderd.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Lima je het beste verblijft! Ga je vooral naar Lima om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Lima is bijvoorbeeld .

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Lima. 

Met behulp van een plattegrond van Lima kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.